Pagrindui:
300 g sausainių („Selga“ ar kt.)
120 g sviesto
Šiek tiek sutarkuotos citrinos žievelės
3–4 šaukštai uogienės
Kremui:
300 g maskarponės sūrio
300 g jogurto
150 g cukraus (jei saldžiai nemėgstate, dėkite mažiau)
150 ml apelsinų sulčių
2 valgomi šaukštai želatinos
Sausainius susmulkinti, dėti išlydytą sviestą, sutarkuotą citrinos žievelę ir viską sumaišyti. Masę dėti į tortinės (ar kito indo) dugną ir suspausti.
Kremui – maskarponę, jogurtą ir cukrų išplakti. Želatiną išbrinkinti apelsinų sultyse, išlydyti ir atvėsintą supilti į mascarponę masę. Jei norite, kad nebūtų perdaug saldu, galima įspausti šiek tiek citrinos sulčių. Ant suspaustos sausainių masės uždėti uogienę ir užpilti paruoštą kremą.
Jį ne tik lengva pagaminti, bet ir vaikai gali būti puikiais pagalbininkais. Kol vaikai sulaužys sausainius pagrindui, mamytės spės kremą iš sūrio
pagaminti.
Skanaus!