INGREDIENTAI:
Biskvitui:
150 g juodojo šokolado,
125 g sviesto,
150 g cukraus,
2 kiaušiniai,
125 g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
50 g kepintų maltų lazdynų riešutų.
Kremui:
2 šaukštai miltų,
2 šaukštai cukraus,
1 stiklinė šilto pieno,
200 g sviesto,
stilklinė cukraus pudros,
2 šaukšteliai kakavos.
Papuošimui ir įdarui:
dėžutė saldainių „Raffaello“, migdolų bei kokoso drožlių.
GAMINIMO BŪDAS:
Biskvitas:
Šokoladą sulaužyti gabalėliais, sudėti kartu su sviestu į indą, užpilti 2 šaukštais vandens. Indą įstatyti į vandens vonelę. Viską kaitinti maišant, kol sviestas ir šokoladas ištirps. Gautą masę atvėsinti, supilti cukrų ir išplaktus kiaušinius. Viską gerai išsukti. Miltus išmaišyti su kepimo milteliais ir kartu su maltais riešutais supilti į masę. Kepti 25 min. 160 C orkaitėje. Iškeptą biskvitą atvėsinti.
Kremas:
Miltus, cukrų ir kakavą išmaišyti stiklinėje šilto pieno, kad neliktų gumuliukų. Virti ant silpnos ugnies nuolat maišant, kol masė sutiršties. Maišant atvėsinti. Sviestą išsukti su cukraus pudra iki baltumo. Abi mases sumaišyti.
Biskvitą perpjauti į dvi dalis. Vieną dalį aptepti gautu kremu. „Raffaello“ saldainius perpjauti per pusę ir sudėlioti ant kremo. Uždėti antrą biskvito dalį. Likusiu kremu aptepti biskvito viršų ir šonus. Torto kraštus papuošti likusiomis „Raffaello“ puselėmis, vidurį apibarstyti migdolų bei kokosų drožlėmis.
Skanaus!
Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!
Daugiau informacijos čia