Šią kalėdinę eglutę pagaminti labai paprasta – nereikės nei kepti, nei virti (išskyrus šokoladinio glajaus paruošimą – teks ištirpinti šokoladą).
Pyrago masei (tešlai) pagaminti jums prireiks:
* 4 pakelių sausainių („Gaidelio“, „Seimo“, „Pasakos“ ar pan.) aš pasirinkau dviejų rūšių: 2 vnt. šokoladinių, 2 vnt, paprastų arbatinių;
* 2 indelių „Rududu“ (karamelizuoto, saldinto sutirštinto kondensuoto pieno);
* 1 pakelio sviesto (tepaus riebalų mišinio) – 200 g.
* 1 m skersmens apskritimo formos kartono lakštą, įkirptą iki centro (jei neturite kūgio formos indo);
Papuošimui:
* 2 plytelių juodojo šokolado;
* šlakelio pieno;
* Vieno „Gaidelio“ sausainio (patartina turėti daugiau, jeigu nepavyktų iš pirmo sykio išlaisvinti gaidelį iš fono)
Gaminimo procesas:
* Sumaišykite inde pakelį sviesto ir abu indelius „Rududu“ iki vientisos karamelės spalvos masės;
* Į kitą indą sutrupinkite sausainius, kvadratinį sausainį perlaužkite į 4–5 dalis;
* gerai sumaišykite sausainius su pasigaminta „Rududu“ ir sviesto mase;
* Viską sukrėskite į kūgio formos indą arba pačių pasigamintą kūgį;
* Palikite busimą eglutę šaldytuve 24 valandoms;
Po paros galite išimti eglutę iš formos ir ją dekoruoti:
* Ant labai silpnos ugnies ištirpdykite dvi plyteles juodo šokolado, kad šokoladas būtų skystesnis įpilkite šiek tiek pieno;
* Aptepkite gautąją eglutę šokoladu;
* Apibarstykite cukraus pudra – gausite žiemišką šerkšną;
* Išpjaukite iš sausainio „Gaidelį“ ir jį patupdykite ant eglutės.
Kakariekūūūū – skanaus!!!!
Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!