Kepsnys paruošiamas labai greitai – prireiks keliasdešimties minučių.
Šventiniam žuvies kepsniui reikės:
- 0,5 kg šviežios ar šaldytos lašišos;
- 2 didelių kietų pomidorų;
- 6 šaukštų vyno;
- 3 šaukštų aliejaus;
- 4 šaukštų sojų padažo;
- druskos pagal skonį;
- įvairių prieskonių (džiovintų morkos gabaliukų, baltųjų garstyčių sėklų, sezamo sėklų, juodųjų pipirų ar kt.);
- šviežaus baziliko ir petražolių šakelių.
Garnyrui reikės:
- mažo baklažano;
- mažos cukinijos;
- 1 morkos;
- pusės paprikos;
- druskos;
- prieskonių pagal skonį;
- 3 šaukštų aliejaus.
Kad lašiša būtų skanesnė, ją geriau kelias valandas pamarinuoti su druska, prieskoniais, šlakeliu aliejaus. Prieš tai ją reikia supjaustyti stambiais gabalais.
Kietus pomidorus taip pat supjaustyti storais griežiniais.
Iš dviejų pomidorų ir pusės kilogramo žuvies geriau daryti du atskirus kepsnius.
Ištiesti ant kepimo skardos du folijos lapus. Ant jų dėti paeiliui pomidoro griežinėlį, lašišą, vėl pomidoro (užtenka apie 3-4 lašišos gabalų ir panašiai pomidoro griežinių). Lašišą ir pomidorus gerai suspausti vieną prie kito. Ant viršaus užpilti vyno, aliejaus, sojų padažo. Viršų dar galima apibarstyti džiovintais morkų gabaliukais, garstyčių bei sezamo sėklomis. Visą kepsnį gerai suvynioti į foliją ir dar tvirčiau suspausti.
Apie 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepti 15 minučių.
Garnyrui pasigaminti siūloma skrudintas daržoves. Baklažaną, cukiniją, morkas supjaustyti plonais pailgais griežiniais, o papriką – juostelėmis. Daržoves apibarstyti druska, prieskoniais. Į įkaitintą keptuvę supjaustytas daržoves dėti po vieną, kad nesuliptų. Jas iš abiejų pusių paskrudinti po kelias minutes.
Viską sudėti į lėkštes ir žuvį dar apibarstyti šviežiomis patražolių bei bazilikų šakelėmis.