Menkė su daržovėmis ir moliūgo sėklomis |
Patiekalui reikės:
Nemažos menkės,
keleto morkų,
pusės cukinijos,
svogūno galvos,
paprikos,
geros saujos moliūgo sėklų,
200 ml grietinėlės,
nedidelio gabalėlio fermentinio sūrio užkepimui,
druskos, pipirų, muskato riešuto, kt. mėgstamų prieskonių žuviai.
Menkę nukauliname, apibarstome pipirais, druska, kitais prieskoniais. Tarkuotas morkas ir svogūną pakepiname aliejuje, baigiant kepti įdedame pjaustytą papriką ir cukiniją, ir truputėlį perkepame. Į kepimo indą klojame žuvies file, sudedame apkeptas daržoves, apibarstome moliūgo sėklomis ir užpilame grietinėle, sumaišyta su šviežiai maltu muskato riešutu. Kišame į orkaitę dviešimčiai minučių, kepame troškinimo režimu (arba uždengtą folija).
Patiekalui iškepus, užbarstome tarkuoto fermentinio sūrio ir kišame penkioms minutėms apskrudinimui. Sūris suteiks švelniam skoniui šiek tiek pikantiškumo. Kartu galima kepti apvirtas bulves, apvoliotas aliejuje.
„Pažadu – šventiniai pietūs bus tikrai prabangūs“, – savo laiške rašo Dalia.
Skanaus!
Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!