Kinkanas
Kinkanas – išvaizda apelsiną primenantis alyvuogės dydžio vaisius. Auga Azijoje ir Okeanijoje. Dažniausiai iš jų gaminamos uogienės, tačiau virėjai pamėgo dėti į salotas ar naudoti desertų gamyboje. Pastaruoju metu kinkanai išpopuliarėjo kaip alkoholinių kokteilių priedas. Juose gaus vitaminų A ir C, magnio, kalio, kalcio
Pikantiškas kinkanų padažas
Jums reikės:
– svogūnų laiškų;
– 1 arbat. šaukšt. tarkuoto imbiero;
– 1 žaliosios citrinos žievelės;
– 110 g kinkanų;
– ½ kubelio daržovių sultinio;
– 550 ml vandens;
– 1 apelsino žievelės ir sulčių;
– 3 valg. šaukšt. kukurūzų miltų;
– 1–2 valg. šaukšt. cukraus.
Į prikaistuvą supilkite vandenį, sudėkite svogūnus, imbierą, smulkiai pjaustytas žaliosios citrinos žieveles, per pusę perpjautus, išsėklintus kinkanus, įmeskite sultinio ir virkite 10–15 min. Įmaišykite apelsino sultis, žieveles ir kukurūzų miltus. Maišydami užvirkite, pakaitinkite 2–3 min. Kai padažas bus skaidrus ir tirštas, įberkite cukraus. Šis padažas dera ir prie vegetariškų, ir prie mėsos patiekalų.