Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Lenkai ant kalėdinio stalo deda sriubas ir patiekalus iš karpio

Lenkijoje ant kalėdinio stalo karaliauja patiekalai iš karpio, rodo lenkų radijo užsakymu atlikta viešosios nuomonės tyrimo instituto „Homo Homini“ apklausa.
Karpis
Karpis / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Iš šios žuvies pagaminti patiekalai šiemet buvo ant 33 proc. apklausos dalyvių stalų.

Lenkai labai mėgsta ir sriubas. 14 proc. lenkų per šventes valgė burokėlių sriubą su auselėmis, o 11 proc. – grybų sriubą. 9 proc. respondentų labai mėgsta pyragėlius su kopūstų arba grybų įdaru, o beveik 6,5 proc. – patiekalus iš silkių.

Net 80 proc. lenkų šias Kalėdas sutiko artimųjų rate. Penktadalis apklaustųjų lankė pažįstamus ir tik 1 proc. kalėdinio stalo išvis neruošė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos