Lyginant dviejų savaičių laikotarpį prieš šventes su tuo pačiu periodu pernai, šiemet daugiau nupirkta tokių gurmaniškų produktų kaip lašišos ikrai, atšaldytos jūros gėrybės, pelėsinis sūris. Šiemet dažnas lietuvis vietoje mėsos mieliau rinkosi žuvį – tiek šviežios, tiek šaldytos žuvies pardavimai lyginant su pernai metais išaugo apie trečdalį.
Iš šviežios mėsos šiemet labiausiai kilo avienos, veršienos bei triušienos pardavimai. Šventiniam stalui taip pat rinktasi daugiau išskirtinių mėsos gaminių – beveik dvigubai daugiau nei pernai šiemet parduota vytintų mėsos gaminių, trečdaliu daugiau – šaltai rūkytos mėsos.
Šviežius vaisius – ypač citrusinius – kaip ir kasmet prieš šventes rinkosi dažnas pirkėjas: apelsinų ir mandarinų pardavimai šiemet išaugo penktadaliu. Tradiciškai per šventes daugiau perkama šokolado ir riešutų – šokolado gaminių pirkimai šiemet, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu pernai, išaugo penktadaliu, įvairių riešutų šiemet nupirkta 10 procentų daugiau.
Jau kelinti metai iš eilės pastebima, kad Lietuvos gyventojai per šventes renkasi silpnesnius alkoholinius gėrimus – vyną, putojantį vyną ir šampaną. Iš stipresnių gėrimų šiemet daugiau nei pernai nupirkta romo, konjako ir likerio.
Pirkėjų apklausa prekybos tinklo interneto svetainėje parodė, kad šventinio stalo vaišėmis tradiciškai rūpinasi šeimos moterys – mamos ir dukros, o kaip labiausiai mėgstamą šventinį patiekalą respondentai nurodė ne tik populiariąją silkę, bet ir įdarytą keptą žąsį ar kalakutą. Daugiau nei pusė apklaustųjų paskaičiavo, kad šventiniam stalui išleido nuo 100 iki 300 litų.