Jono Basanavičiaus gatvėje kaip įprastai išsirikiavo milžiniška kavinių ir krautuvėlių eilė. Užsukusiųjų nosį vilioja įvairiausių čia pat – lauke – gaminamų patiekalų kvapai. Kaip reikiant gali užkirsti iš sočių lietuviškų patiekalų mėgėjai ir sveikuoliško maisto propaguotojai.
„Šių metų akcentas yra silkė. Visus šventėje dalyvaujančius prekybininkus ir kavines raginome nustebinti išskirtiniu silkės patiekalu. Todėl dabar, kur tik beužsuktumėte, silkės tikrai gausite. Mūsų pasiūlymui pritarė visos Jono Basanavičiaus gatvėje šiandien išsirikiavusios kavinės – maždaug 100. Tiek silkės patiekalų išragavę šiųmetinę šventę tikrai prisiminsit. O kitais metais gal lašiša bus šventės akcentas, gal kita žuvis“, – apie šventės idėją pasakojo Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Darius Miklovas.
Visos šiemet šventėje dalyvaujančios kavinės svečiams siūlo savo išskirtinį patiekalą iš silkės.
Akys raibsta ir nuo linksmybių gausos. Į sceną vienas po kito lipa meno kolektyvai. Palangiškiai ir miesto svečiai gali rungtis įvairiausiose varžytuvėse, sporto rungtynėse, žinovų patariami patys pasigaminti rankdarbių ar galvas suremti stalo žaidimuose.
„Pirmą kartą bandome šiai šventei skirti dvi dienas. Toks buvo poilsiautojų pageidavimas. Iš visai kito šalies krašto atvažiavę svečiai Palangoje turiningai nori praleisti visą savaitgalį. Į šitą jų norą atsižvelgėme, tad šiemet švęsime ne dieną, o dvi“, – pasakojo Palangos kultūros centro atstovas Nerijus Stasiulis.
Tradicija tapusia „Tūkstančio stalų švente“ Palangoje užbaigiamas aktyvusis turizmo sezonas ir tuo pačiu paminima tarptautinė turizmo diena.