30 geriausių restoranų Lietuvoje: 20 vieta – Lietuvą lankiusių žvaigždžių restoranas – „Imperial“

Atsižvelgiant į didėjantį restoranų skaičių Lietuvoje, maisto kultūros augimą, vis dažniau pastebimą viešo maitinimosi įstaigų individualumą ir augančią kokybę, šiemet Lietuvoje pirmą kartą yra sudarytas 30 geriausių šalies restoranų sąrašas. Pirmą kartą tokį reitingavimą Lietuvoje inicijavo UAB „Švyturys-Utenos alus“. Tarp geriausiųjų šalies restoranų, 20 vietoje, šiemet atsidūrė šalia penkių žvaigždučių viešbučio „Ramada“ įsikūręs restoranas „Imperial“.
Restoranas „Imperial“
Restoranas „Imperial“ / G.G Photography – Gedimino Gražio nuotr.

Kad kuo objektyviau būtų išaiškinti geriausi šalies restoranai buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra virš 130 maisto industrijos profesionalų: geriausi Lietuvos šefai, restoranų savininkai, apie industriją rašantys žurnalistai, someljė, įžvalgiausi pietautojai ir vakarieniautojai bei kiti industrijos ekspertai – visi jie atidavė savo balsą vertindami Lietuvos restoranus.

Suprasti akimirksniu

  • Restorano šefė: Aldona Gečienė
  • Restorano vadovė: Diana Banelytė
  • Virtuvės tipas: įkvėpta modernios Amerikos virtuvės su italų ir prancūzų prieskoniu
  • Darbo valandos: I-V 18:00 - 00:00, VI 12:00 - 00:00, VII 12:00 - 22:00
  • Adresas: Subačiaus g. 2, Vilnius
  • Internetinė svetainė: www.imperialrestaurant.lt
  • Atidarymo metai: 2010 m.
  • Šunims nedraugiški

Pasitelkdami savo patirtį ir profesionalumą, akademijos nariai įvertino Lietuvos restoranų maistą ir jo patiekimą, taip pat atsižvelgė į aptarnavimo kokybę, aplinką ir gėrimų meniu. Taigi sveikiname ir detaliai pristatome 20 vietą užėmusį restoraną „Imperial“, kurio šefė – moteris!

„Imperial“ – tai premium klasės restoranas, įsikūręs šalia penkių žvaigždučių viešbučio „Ramada“.

Taigi natūralu, kad daugybė čia apsistojusių įžymybių – dainininkai Enrique Iglesias, Sting, Cesária Évora, Anastacia, didžėjai David Guetta, Armin Van Burren, rokeriai „Limp Bizkit“, „Smokie“ ir daugelis kitų – viešėjo greta esančiame restorane ir ragavo gurmaniškų „Imperial“ patiekalų.

VAKARIENĖ. Nors virtuvės šefė Aldona Gečienė kelis kartus per metus keičia meniu, jame visada dominuoja tam tikri ingredientai: foie gras, juodieji ikrai, omarai, austrės.

Virtuvė iš tiekėjų patiekalams ima tik atvėsintus produktus (omarus, austres, įvairias žuvis), taip pat daržoves ir uogas. Visą kitą stengiasi gaminti vietoje: patys kepa duoną, šviežias bandeles, gamina padažus, uogienes, cukatus ir pan.

Visas šis gurmaniškas gėris „Imperial“ restorane yra patiekiamas prabangiuose „Versace“ mados namų kurtuose porceliano induose.

ŠEFĖ. Aldona yra viena iš nedaugelio aukšto lygio restoranų šefių moterų. Kaip pati sako, ji yra „sėsli“. Prieš „Imperial“ A. Gečienė daug metų dirbo Arūno Oželio restoranuose. Ji sudarinėjo „Le Provence“, „Žemaičiai“, „3 draugai“ restoranų meniu.

Kai ji pradėjo virtuvės šefės karjerą, Lietuvoje buvo skurdus produktų pasirinkimas. Pavyzdžiui, tai laikais dar niekas neimportavo net avokadų. Tačiau ji jau tada stažavosi Prancūzijoje, Italijoje, Vokietijoje, sėmėsi žinių, ragavo naujienas. Visą per daugybę metų sukauptą patirtį ir neaprėpiamų galimybių išlaisvintą kūrybiškumą dabar Aldona demonstruoja „Imperial“ restorane.

G.G Photography – Gedimino Gražio nuotr./Restorano „Imperial“ šefė Aldona Gečienė
G.G Photography – Gedimino Gražio nuotr./Restorano „Imperial“ šefė Aldona Gečienė

KOMPLIMENTAI. „Imperial“ klientas visada yra vaišinamas šefo komplimentu (kaskart tai yra vis kitoks skonių kupinas siurprizas), taip pat pirmajam užkandžiui gauna virtuvės gamintą sviestą ir duonelę. Prieš karštą patiekalą yra vaišinamas firminiu šerbetu, o namo palydimas su specialiais Aldonos keksiukais.

VYNO KORTA. Nuo prabangių ir retų vyno rūšių iki klasikos – „Imperial“ vynų pasirinkimas didelis. Be to, šiame restorane yra didžiausias Lietuvoje šampano pasirinkimas. Čia dirba someljė Redas Norkeliūnas, taigi jis iš didžiulės gausos variantų mielai klientams padeda išsirinkti tinkamiausią patiekalo ir gėrimo derinį.

PUSRYČIAI. Pusryčiaujantys gali rinktis patiekalus iš a la carte meniu arba vaišintis buffet tipo užkandžiais. Visas pusryčių valgaraštis yra gaminamas vietoje. Kelių rūšių kiaušinienės, salotos, skirtingi desertai, šviežios uogos — kaskart pasirinkimas solidus. Be to, visi pusryčiautojai yra vaišinami taure gaivaus ir putojančio prosecco bei vitaminų užtaisu — šviežiai spaustomis apelsinų sultimis.

ĮDOMU. „Imperial“ restorano padavėjai – puikiai apmokyti, sukaupę turtingą patirtį, todėl čia galima tikėtis aukščiausio lygio aptarnavimo. Kitas įdomus faktas yra tai, kad virtuvė griežtai savo patiekaluose nenaudoja majonezo ir kiaulienos produktų. O patiekalai puošiami pačių išaugintomis gėlėmis.

Daugiau informacijos apie projektą ir faktų apie geriausius šalies restoranus – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų