Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

30 geriausių restoranų Lietuvoje: 6 vieta – šefo V.Samavičiaus restoranas Klaipėdoje „Momo Grill“

Atsižvelgiant į didėjantį restoranų skaičių Lietuvoje, maisto kultūros augimą, vis dažniau pastebimą viešo maitinimosi įstaigų individualumą ir augančią kokybę, šiemet Lietuvoje pirmą kartą yra sudarytas 30 geriausių šalies restoranų sąrašas. Pirmą kartą tokį reitingavimą Lietuvoje inicijavo „Švyturys“ pristatydamas „Švyturio“ Tradicinę alaus kolekciją.
„Momo grill“
„Momo grill“ / Audriaus Solomino nuotr.

Į geriausiųjų šalies restoranų dešimtuką šiemet pateko šiame reitinge pirmas (bet ne paskutinis) restoranas Klaipėdoje – „Momo Grill“. Ekspertai jį įvertino net 6 vieta!

Suprasti akimirksniu

  • Restorano vadovas Kristina Samavičienė
  • Restorano šefas Vytautas Samavičius ir Valdas Anusevičius
  • Virtuvės tipas grill&bar
  • Darbo valandos II-IV 11:00-22:00, V 11:00-23:00, VI 12:00-22:00
  • Adresas Liepų g. 20, Klaipėda
  • Internetinė svetainė www.momogrill.lt
  • Atidarymo metai 2014 m.

Kad kuo objektyviau būtų išaiškinti geriausi šalies restoranai buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra virš 100 maisto industrijos profesionalų: geriausi Lietuvos šefai, restoranų savininkai, apie industriją rašantys žurnalistai, someljė, įžvalgiausi pietautojai ir vakarieniautojai bei kiti industrijos ekspertai – visi jie atidavė savo balsą vertindami Lietuvos restoranus.

Pasitelkdami savo patirtį ir profesionalumą, akademijos nariai įvertino Lietuvos restoranų maistą ir jo patiekimą, taip pat atsižvelgė į aptarnavimo kokybę, aplinką ir gėrimų meniu. Taigi sveikiname ir detaliai pristatome 6 vietą užėmusį šefo Vytauto Samavičiaus restoraną „Momo Grill“.

Šefas Vytautas Samavičius su žmona Kristina toje pačioje Liepų gatvėje sukasi tarp dviejų visiškai skirtingų koncepcijų restoranų. Įdomu yra tai, kad abi virtuvės yra vertinamos labai gerai ir beveik be konkurencijos yra tituluojamos Klaipėdos restoranų pažibomis.

Vyresnėlis „Momo Grill“ yra ant grotelių keptos mėsos patiekalų restoranas. Jie yra gaminami ant ypatingos „Josper“ kepsninės, kurios kaina – kaip prabangios mašinos, taigi ir patiekalų skonis bei poskoniai sunkiai nukopijuojami. Taip, būtent „Momo Grill“ pirmieji Lietuvoje įsigijo tokią kepsninę.

ŠEFAS. Vytautas stažavosi ir dirbo užsienio restoranuose, tarp kurių yra Kopenhagos „Noma“.

V.Samavičius dar 2010 m. bene pirmas iš tituluotų virtuvės šefų atidarė savo maitinimo įstaigą. Iki „Momo Grill“ ir „Monai“ jis su žmona Kristina šeimininkavo „kūrybingos virtuvės bistro“ – „La Clé“. Dar anksčiau jis 9 metus šefu dirbo viešbutyje „Navalis“, taip pat „Skandale“ ir „Radisson Blu“ restorane. Vytautas nėra iš tų, kuris mėgsta eiti į salę ir bendrauti su lankytojais. Jis yra uždaresnio būdo, tačiau atsiskleidžia per kūrybą lėkštėse.

VAKARIENĖ. Pagrindinis „Momo Grill“ meniu yra nedidelis, tačiau įtikina, kad kiekvienas patiekalas yra vertas dėmesio. Žinoma, užkandžiai ir visi pagrindiniai patiekalai yra ruošiami ant ypatingos „Josper“ kepsninės.

Beje, kasdien šiame restorane galima ragauti dienos ypatingąjį – tai patiekalas, kuris priklauso nuo to, kokį laimikį tądien sužvejoja tiekėjai ar kokia ypatinga mėsa tą dieną atkeliauja į restoraną. Svarbu paminėti, kad viskas šiame restorane yra gaminama vietoje ir tik vienai dienai – nėra jokių užlaikymų.

DIENOS PIETŪS. Dienos meniu kasdien yra keičiamas. Darbo dienomis jame – dienos sriuba (1.2 EUR), salotos, iš karštų patiekalų – mėsa ir žuvis (4.30-8 EUR). Dienos valgiaraštyje visada bus ir ypatingosios momo dešrelės (nuo 7 EUR). Jas virtuvė irgi gamina vietoje.

Viena aišku – atsidarę prieš dvejus su puse metų su tokiu interjeru Samavičiai Klaipėdoje pramušė ledus.

INTERJERAS. Ant restorano sienų atsispindi Samavičių kelionės. Interjeras kelia daug asociacijų: šiek tiek primena mėsinę (galbūt dėl baltų plytelių ant sienų), industriniai šviestuvai sukuria loftinį įspūdį, daug sunkaus medžio – jaukią namų emociją, o gal iš dalies primena ir pačią Skandinaviją, kur Vytautas praleido nemažai laiko. Viena aišku – atsidarę prieš dvejus su puse metų su tokiu interjeru Samavičiai Klaipėdoje pramušė ledus.

VYNO KORTA. Pasirodo, klaipėdiečiai nėra aktyvūs vyno mėgėjai. Jie ištikimesni alui. Taigi ir „Momo Grill“ vyno korta nedidelė: 5 rūšys raudono ir 5 rūšys balto vyno. Tiesa, tie penketukai nuolat keičiasi. Taip pat prie patiekalų čia galima paragauti vietinių bravorų alaus bei kultiniu tapusio „Raudonų plytų“ alaus.

SVARBU. Kai restoranas yra nedidelis ir populiarus visoje Lietuvoje, be rezervacijų čia vietų, ypač vasarą, gauna tik gimę po laiminga žvaigžde.

Daugiau informacijos apie projektą ir faktų apie geriausius šalies restoranus – www.30geriausiurestoranu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai