Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aistrą sužadinantis maistas: tiesa ar fikcija?

Šiuo metų laiku veikiausiai ne vienas žmogus jaučiasi tarsi būtų įmestas į meilės ir romantiškų jausmų sugestiją. Parduotuvių lentynos tiesiog lūžta nuo įvairių minkštų žaisliukų, širdučių ir kitų raudonų niekučių.
Jausminga porelė
Jausminga porelė / Photos.com nuotr.

Nuo to nelabai atsilieka ir įvairios kavinės, siūlančios raudoną vyną, šokolade mirkytas braškes ir kitą, jų nuomone, aistrą žadinantį maistą. Tačiau ar iš tiesų yra tiesos teiginyje, kad tam tikras maistas gali suveikti kaip afrodiziakas?

„Yra tokių maisto produktų, kurie turi tiek folklorinę istoriją, tiek šiokias tokias mokslines priežastis, dėl kurių toks maistas iš tiesų gali sukelti aistrą“, – tikina natūralių afrodiziakų pasiūlos internetinės svetainės redaktorė Amy Reiley.

Tinklalapyje ehow.com pateikti 6 maisto produktai ir, remiantis maisto ekspertų išvadomis, aptariama, ar toks maistas išties veikia kaip afrodiziakas, ar tai tik nusistovėjusi fikcija.

Kava

Jeigu Valentino dieną nuspręsite praleisti su savo partneriu ir žadėsite ilgai naktinėti, pamirškite kavą be kofeino ir gurkštelėkite espreso kavos.

„Neaišku, kodėl, bet kava tikrai sužadina aistrą. Galbūt tai dėl malonaus jos kvapo, sklandančio ore, ar dėl kofeino suteikiamos energijos, o gal dėl kavoje esančių stimuliuojančių alkaloidų, kurie padeda išlaikyti seksualinę energiją. Kad ir kokia būtų priežastis, prieš guldamiesi į lovą išgerkite puodelį kvapnios kavos ir patys pajusite jos daromą poveikį“, – pataria knygos apie maisto afrodiziakus autorė Martha Hopkins.

Šokoladas

Dėl savo veiksmingumo, šokoladas neretai vadinamas klišiniu afrodiziaku. „Šis saldumynas veikia kaip afrodiziakas dėl daugelio veiksnių. Visų pirma šokoladas yra skanus, antra – jis tiesiog tirpsta burnoje. Negana to, šokoladas gerina kraujo cirkuliaciją“, – tikina M.Hopkins.

Braškės

„Jeigu jūsų mylimasis ar mylimoji staiga atsisuks ir pasakys: „aš tau duosiu paragauti afrodiziako“ bus nesvarbu, koks tai maistas, tačiau jis tuoj pat sužadins aistrą“, – mano M.Hopkins.

Braškės iš tiesų neturi jokių savybių, galinčių sužadinti aistrą, tačiau neretai tiesiog užtenka plačiai paplitusios jų reputacijos ir nusistovėjusio stereotipo, kad jos veikia kaip afrodiziakai.

Ar žinote, kodėl jaunavedžiai važiuoja būtent „medaus“ mėnesio? Visa tai prasidėjo dar senovės Persijoje, kai jaunavedžiai po vestuvių kiekvieną dieną visą mėnesį gerdavo medų, kad sužadintų seksualinį troškimą.

Austrės

Iš pirmo žvilgsnio austrės tikrai neatrodo labai romantiškas maistas, tačiau jau nuo seno manoma, kad jos yra ypač veiksmingos kaip afrodiziakai. Klausiate, kodėl?

„Austrėse labai mažai riebalų ir labai daug baltymų. Dar svarbiau, jose gausu cinko, svarbiausios sudedamosios dalies, siekiant suaktyvinti testosteronus ir pagerinti seksualinę energiją abiem partneriams“, – teigia knygos apie afrodiziakus autorė.

Medus

Ar žinote, kodėl jaunavedžiai važiuoja būtent „medaus“ mėnesio? Visa tai prasidėjo dar senovės Persijoje, kai jaunavedžiai po vestuvių kiekvieną dieną visą mėnesį gerdavo medų. Tuomet buvo tikima, kad medus didina seksualinį troškimą, o visą mėnesį tai buvo daroma tam, kad jaunavedžiai galėtų džiaugtis laiminga santuoka. Persai tuomet galbūt net nežinojo, kad medaus sudėtyje išties yra seksualinę austrą skatinančių medžiagų.

Čili pipirai

Čili pipiruose gausu kapsicino (tai alkaloidas, pasižymintis erzinančiomis savybėmis ir deginančiu skoniu, – red. past.), būtent dėl šios medžiagos, valgydami aštrų meksikiečių maistą, jaučiate deginimą burnoje.

„Kadangi kapsicinas sukelia panašų organizmo atsaką kaip ir seksas – prakaitavimą, pagreitėjusią kraujo cirkuliaciją, greitesnį širdies plakimą – mūsų protas neretai tai gali suprasti kaip bundančią aistrą“, – aiškina Martha Hopkins.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas