„Parduotuvė iš principo yra vieta, kurioje įsigyjamos prekės vartoti vėliau. [...] Tačiau didelis ar mažas prekybininkas pasirenka individualiai, ar toleruoti tokį pirkėjų elgesį“, – pabrėžia L.Vilimas.
Pasak jo, dažniausiai remiamasi protingumo kriterijumi ir už vieną paragautą uogą, riešutą ar saldainį niekas neturėtų pirkėjų bausti. Komentuodamas incidentą, kai apsauginis prekybos centre užsipuolė saldainį suvalgiusį pirkėją, L.Vilimas pabrėžė, kad iš šios situacijos prekybininkai turėtų pasimokyti.
„Tai yra geras pavyzdys tuo, kad tikrai turėtų susirūpinti prekybininkai, dirbantys su apsaugos darbuotojais. Jų supratimą reikėtų labiau integruoti į visos parduotuvės požiūrį į klientą ir nekelti tokių situacijų“, – sako jis.