12 val. Argentinos sostinėje kepėjai stengėsi pagaminti ne kuo skanesnę picą, bet kuo jų daugiau. Šiam rekordui pasiekti reikia organizuoto pasiruošimo – vieni žmonės gamina tešlą, kiti ruošia ingredientus, dar kiti kepa ir deda į dežutes.
„Italijoje pasiektas rekordas – 10 tūkst. 65 picos. Šiandien bandysime iškepti 11 tūkst. per 12 valandų. 8 val. ryto iškepėme pirmą picą, bet ruoštis pradėjome vakar“, – sakė Argentinos picų kepėjų federacijos prezidentas Manuelis Cargo.
Ruoštis tikrai reikėjo, nes norint iškepti daugiau kaip 11 tūkst. picų, reikia didelio kiekio ingredientų. Pasiekti rekordui buvo sunaudota daugiau kaip 3 tūkst. kilogramų miltų, 3 tūkst. kilogramų mocarelos ir daugiau kaip 3 tūkst. litrų pomidorų padažo.
Be picų rekordo, čia taip pat buvo pasiektas empanadų kepimo rekordas – per 8 val. iškepta 11,5 tūkst.
Rekordus pavyko pagerinti picų ir empanadų kepimo srityse. Visi pagaminti patiekalai buvo parduoti, o surinktus pinigus picų kepėjai žada atiduoti pasirinktai labdaros organizacijai.