Jei lauke vis dar šalta, restorano klientai gali gerokai „užkaisti“ paragavę šio velykinio kiaušinio.
Restoranas vieno kiaušinio pagaminimui panaudojo tris ugningiausių rūšių čili pipirus ir prabangų belgišką šokoladą. Kaip skelbiama, nusprendę jo paragauti turi mūvėti pirštines.
Sumanę paskanauti velykinio kiaušinio turi pasirašyti dokumentą, kuriame patikina, kad yra sulaukę 18 metų bei esantys „sveiko proto“.
Scanpix nuotr./Aštriausias pasaulyje šokoladinis kiaušinis. |
Kiaušinio aštrumo „karštis“ – 1 mln. pagal Skovilio skalę, pagal ją matuojamas čili pipirų aštrumas. Palyginimui, pagal šią skalę, 1,5-2 mln. atitinka pipirinės dujos, o vienas tabasko pipiras yra nuo 30 tūkst. iki 50 tūkst. Skovilio karščio vienetų, jelapeno pipiras – 3 500-8 000. Vienas tabasko padažo buteliukas atitinka 2 500 Skovilio karščio vienetų, tad šis šokoladinis kiaušinis yra 400 kartų aštresnis.
„Įsidėjus jo gabalėlį į burną, pirminis pojūtis yra saldaus šokolado. Netrukus pajuntamas čili pipiro stiprumas, kuris yra labai, labai aštrus, burnoje pajunti ugningą pojūtį, – pasakojo restorano savininkas Asadas Khanas, – Įveikti šokoladą vienu ypu gali būti per daug ambicinga“.
Šiuos velykinius kiaušinius restorane galima įsigyti nuo penktadienio iki pirmadienio, kaina – 49,95 svaro (apie 230 Lt).
Restoranas pagamino 24 kiaušinius, tačiau esant paklausai yra pasirengęs pasiūlyti ir daugiau.