Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Avalynė atskleidžia asmenybę labiau nei psichologinis testas

Kanzaso (JAV) universiteto mokslininkai nustatė: avalynės kaina, stilius ir spalva atskleidžia savininko emocinę būseną ir net politines pažiūras, praneša „The Times of India“.
Aukštakulniai
Aukštakulniai / „Scanpix“ nuotr.

Eksperimento metu mokslininkai surinko 63 savanorių grupę, kuriems pasiūlė įvertinti avalynės savininką iš 208 nuotraukų. Net 90 proc. spėjimų pasirodė teisingi. Vertinimas susidarė iš spėjimo apie batų savininko lytį, amžių, socialinę padėtį bei tai, ar jis yra ekstravertas, liberalus, emociškai stabilus, atviras bei sąžiningas.

Tačiau savanoriai nesugebėjo atpažinti, jog labiausiai paplitę, paprasti batai priklausė asmenims, kurie turi sunkumų užmezgant santykius. Bet kokiu atveju, žmonės pasirinkdami batus, nesąmoningai atskleidžia informacijos apie save aplinkiniams. Pavyzdžiui, brangią avalynę renkasi sėkmingi žmonės, uždirbantys didelę algą, o ryškūs batai – ekstravertų pasirinkimas.

Praktišką avalynę dažniausiai renkasi žmonės, kurie stengiasi įtikti kitiems. Nepatogiai atrodantį apavą dažnai renkasi taikios asmenybės. Palyginimui, žmonės, kurie rūpinasi kitų žmonių požiūriu į save, avi tik naują avalynę. Batų iki kulkšnies savininkai neretai būna agresyvūs, o liberalai teikia pirmenybę nebrangiam apavui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?