Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltijos keliui atminti rengiamas automobilių žygis

Seimo rinkimuose ketinantis dalyvauti susivienijimas „Už Lietuvą Lietuvoje“ kitą savaitę Baltijos kelio metines siūlo paminėti surengiant automobilių žygį nuo Vilniaus iki Latvijos sienos.
Gintaras Songaila
Gintaras Songaila / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Tai sąjūdininkų akcija“, – penktadienį per spaudos konferenciją sakė vienas iš akcijos iniciatorių, Seimo narys Gintaras Songaila.

Kitą ketvirtadienį, rugpjūčio 23 dieną, popiet automobilių kolona pajudės iš Vilniaus. Žygio dalyviai užsuks į Ukmergę, čia prie žygio prisidės atvykusieji iš Kauno. Vėliau bus vykstama į Panevėžį, akcijos dalyviai stabtels Laisvės aikštėje, kur prie žygio prisidės Šiaulių krašto žmonės.

Automobilių kolona trumpam užsuks į Pasvalį ir vyks prie Latvijos sienos, kur planuojamas susitikimas su Latvijos gegužės 4-osios Nepriklausomybės deklaracijos signatarais, politikais, visuomenės veikėjais.

Rugpjūčio 23-ioji Lietuvoje minima kaip Juodojo kaspino ir Baltijos kelio metinių diena.

1939-aisiais rugpjūčio 23 dieną Sovietų Sąjunga ir Vokietija pasirašė vadinamąjį Molotovo-Ribentropo paktą ir jo slaptuosius protokolus, kuriais neteisėtai pasidalijo Europą. Paktas panaikino 1940 metais Sovietų Sąjungos okupuotų Baltijos šalių nepriklausomybę.


1989 metais minėdami pakto pasirašymo metines, už rankų susikibę Lietuvos, Latvijos ir Estijos piliečiai sudarė gyvą grandinę nuo Vilniaus iki Talino. Baltijos kelyje dalyvavo apie 2 mln. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas