Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buitinė technika ir elektronika naujos kartos namams

Globaliosios technologinės inovacijos daugiausiai paliečia mobiliuosius įrenginius, tokius kaip kompiuteriai, mobilieji telefonai, tačiau neaplenkia ir buitinės technikos sektoriaus. Jungtinėse Amerikos Valstijose veikianti organizacija vartojimo elektronikos asociacija CES ne tik nuolat tiria ir išbando naujausią buitinę techniką, tačiau ir pateikia įvairias apžvalgas, padedančias susipažinti su rytojaus prietaisais.
Virtuvės interjeras
Virtuvės interjeras / 123rf.com nuotr.

Kasmet ši organizacija rengia technologijų parodą tuo pačiu pavadinimu. Šiemet CES 2016 metu buvo pristatyta galybė inovatyviausių buitinės technikos ir elektronikos prietaisų, kurie jei ne šiandien, tai po kelių metų greičiausiai atsiras kiekvienuose namuose.

Pavyzdžiui, niekieno nebestebina dulkių siurbliai – robotai, tačiau ar teko girdėti apie tokiu pat principu veikiančias žoliapjoves? Žiemą atsibosta kovoti su sniegu? Galbūt laikas įsigyti sniegą ne kasantį, bet nupučiantį prietaisą? Tik spėk išsirinkti!

Blink namų stebėjimo sistema

Norintieji pasirūpinti namų saugumu, įprastai renkasi profesionalias saugos įmones, kurios užtikrina operatyvų atvykimą į namus vos tik iškilus pavojui. Tačiau tokio tipo įmonės dažniausiai vaizdinę medžiagą įrašo, o patiems galimybės ją pamatyti nėra. Tad norintiems pasirūpinti namų saugumu siūloma įsigyti Blink namų stebėjimo sistemą. Tai itin nedidelė ir kompaktiška vaizdo kamera su vaizdo ir temperatūros davikliais. Prietaisą galima lengvai prijungti prie bevielio namų tinklo. 720 taškų raiškos kamera leis matyti ne tik nuotraukas, tačiau ir vaizdo įrašus tuomet, kai sureaguoja davikliai. Šio tipo įrenginys taip pat suteikia galimybę ir stebėti vaizdą gyvai bet kuriame Android ar iOS operacinę sistemą turinčiame išmaniajame prietaise.

Fibaro Swipe – bekontakčiam namų valdymui

Fibaro Swipe prietaisas atrodo kaip paprasčiausias nuotraukų rėmelis. Tačiau rėme yra įtaisyti judesio davikliai, kurie žmogaus rankos mostus atpažįsta kaip namų valdymo funkcijas. Pamojavus priešais panelę galima įjungti ar išjungti apšvietimą, o namuose, kuriuose įmontuoti motorizuoti langai, vienu mostu užtamsinti langus. Kitaip tariant – Fibaro Swipe gali atlikti bet kokią užprogramuotą funkciją. Kodėl tai patogu? Tarkime gaminant maistą nebereikia eilę kartų plautis rankas norint kažką įjungti ar išjungti. Swipe prietaisas veikia tiek su baterijomis ar USB maitinimo kabeliu. Jis gali būti tiek pastatomas ant stalo ar komodos, tiek ir įmontuojamas į stalviršį ar sieną.

Halo ir Halo+ dūmų detektoriai – būtinybė saugiems namams

Įprastų dūmų detektorių bijoma todėl, nes netyčia prisvilinus maistą ar per vakarėlį įjungus dūmų mašiną sistema gali sureaguoti. Tačiau kito atvejo apsisaugoti nuo gaisro pavojaus išties nėra. Čia į pagalbą skuba Halo Smart Labs sukurti dūmų detektoriai, kuriuose yra įmontuoti jonizavimo tuneliai ir net šeši skirtingi sensoriai – įskaitant ir temperatūros bei drėgmės daviklius. Įdomu, kuo šie detektoriai pranašesni už kitus? Ogi jie išties yra išmanūs. Skirtingų detektorių pagalba sistema geba atpažinti, ar tai yra gaisro, ar tiesiog prideginto maisto sukelti dūmai. Esant skirtingiems pavojams sistema suteikia ir kelių tipų skirtingus perspėjimus – tiek šviesomis, tiek ir garsu.

Netatmo lauko apšvietimo sprendimai

Šio gamintojo ypatybė yra naujos kartos nedidelis ir itin patrauklaus dizaino šviestuvas, kuris ne tik puikiai apšviečia teritoriją, tačiau ir padeda apsaugoti nuo padidėjusių elektros energijos išlaidų. Mat ši išmanioji apšvietimo sistema sugeba atskirti žmones, gyvūnus ir mašinas, tad užsidega ne visais atvejais. Tai itin patraukli prekė tiems, kurie augina namuose naminius gyvūnus ir nenori, kad jų dėka visą naktį degtų šviesos. Žinoma, tai tikrai nėra pigus pirkinys, tačiau gali tapti puikia aplinkos detale bei funkcionaliu dizaino priedu.

Buitinės įrangos technologijos – buičiai palengvinti

Jau ganėtinai seniai imta į šaldytuvus montuoti papildomus prietaisus. Kiek anksčiau tai dažniausiai būdavo vandens aparatas ar ledukų gaminimo dėklai, tačiau naujos kartos šaldytuvai turi daug įvairiausių funkcijų. Galima įsigyti tiek šaldytuvą su ledų (taip, išties – valgomųjų ledų) gaminimo aparatu ar pilnai automatizuotu kavos aparatu, kurio pagalba kas rytą mėgautis šviežia kava bus itin paprasta. Taip pat buitinės technikos inovacijomis užsiimantys specialistai pripažino pagrindinę šaldytuvų problemą – kuo didesnis yra šaldytuvas, tuo daugiau šalčio iš jo išleidžiama į lauką vos tik atidarius duris. Taigi kai kurie gamintojai jau siūlo įsigyti kad ir 5 durų šaldytuvus – taip galima atidaryti atskirus šaldytuvo segmentus bei tausoti brangią elektros energiją.

Tarp įdomiausių ir išties praktiškų buitinės technikos inovacijų – ir skalbimo mašinų patobulinimai. Prieš kelias dešimtis metų jau elektrinė skalbyklė buvo neįtikėtina naujovė – iki tol skalbimo mašinos buvo rankinės, su ranka sukamu volu buvo tiesiog turtuolių privilegija. Džiovyklė ir skalbyklė viename taip pat jau nebestebina nieko. Tačiau LG neseniai pristatė naujos kartos skalbimo mašiną – sumažintą papildomą skalbimo mašinos modulį, kuris tvirtinasi prie bet kurios nuo 2009 metų pagamintos skalbyklės. Įsigijus šį nebrangų priedą su viena skalbykle tuo pat metu galima skalbti net dvi partijas drabužių. Negana to, ši nuostabi skalbyklė juos ir išdžiovina! Tai turėtų būti numeris vienas pirkinys kiekvienuose namuose, kur nuolat prisirenka nešvarių skalbinių. Juk tai neabejotinai didžiulis palengvinimas bet kurių namų buičiai!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas