Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Diktorius Juozas Šalkauskas surengė kaklaraiščių parodą

Lazdijų krašto muziejuje – diktoriaus ir apžvalgininko Juozas Šalkausko kaklaraiščių paroda.
Juozas Šalkauskas
Juozas Šalkauskas / Vilmos Danauskienės nuotr.

Lazdijų krašto muziejuje atidaryta žinomo žurnalisto, diktoriaus, renginių vedėjo Juozo Šalkausko kolekcionuojamų kaklaraiščių paroda. Paroda veiks mėnesį.

Į Lazdijus atvežti unikalią kolekciją J.Šalkauską prikalbino žinomas mūsų kraštietis, Vilniaus mokytojų namų renginių organizatorius Juozas Žitkauskas.

Iš viso eksponuojama šimtas iš surinktų devynių šimtų žinomo kolekcionieriaus turimų eksponatų – nuo gintarinio, medinio kaklaraiščių iki įvairių firmų, savivaldybių, partijų, renginių proginių kaklaraiščių.

Parodos atidaryme dalyvavęs pats kolekcijos autorius J.Šalkauskas sakė galįs pasakoti valandų valandas apie kiekvieno eksponato istoriją ir jo atsiradimo kolekcijoje aplinkybes.

Pasak renginio sumanytojos, Lazdijų krašto muziejaus direktorės Dainos Pledienės, ši paroda – pirmoji iš numatyto surengti parodų ciklo apie kolekijas ir kolekcionierius. 

Iš viso, pasak D.Pledienės, numatyta surengti aštuonias kolekcijų parodas. Lapkričio mėnesį muziejaus lankytojai bus pakviesti į krepšinio sirgalių Manto ir Zenono Sabaliauskų surinktos krepšinio sirgalių atributikos kolekcijos pristatymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento