Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dzūkijos padangę išraižė kariškiai

Kas penktadienį išraižė Dzūkijos apylinkių dangų? Tokiu klausimu ir meniškomis padangių nuotraukomis penktadienį dalinosi ne vienas alytiškis ir kitų Alytaus apskrities vietovių gyventojas.
Alytaus rajone, virš Obelijos ežero įamžinti karinės aviacijos pilotų „driftai“
Alytaus rajone, virš Obelijos ežero įamžinti karinės aviacijos pilotų „driftai“ / Metelių regioninio parko nuotr.

„Virš Alytaus šiandien praskrido lėktuvai, vykstantys iš Amsterdamo (Olandija) į Delį (Indija), iš Delio į Londoną (Angliją), iš Paryžiaus (Prancūzija) į Maskvą (Rusija) ir daugeliu kitų reisų, tačiau nė vienas tokių „piešinių“ danguje atlikti negalėjo, nebent „kryžių“, jeigu keliai kryžiavosi“, – pakomentavo Alytaus aeroklubo viršininko pavaduotojas, aviacijos mechanikas Kęstutis Urbanavičius, tačiau tikslaus atsakymo patarė ieškoti už skrydžius virš Lietuvos teritorijos atsakingose institucijose.

Rimanto S. / Alytausgidas.lt nuotr./Lėktuvų išraižytas dangus
Rimanto S. / Alytausgidas.lt nuotr./Lėktuvų išraižytas dangus

„Karinis skrydis, daugiau komentuoti negaliu“, – Alytausgidas.lt naujienų portalui pakomentavo valstybės įmonės „Oro navigacija“ atstovė, paprašyta abūdinti įvairiausiais raištais išraižytą dangų virš Dzūkijos sostinės ir jos apylinkių.

Neįprastos, tačiau meniškos lėktuvo skydžių „uodegos“ penktadienį buvo matomos ne tik aplink Alytų, tačiau ir kitose Pietų Lietuvos vietose.

Metelių regioninio parko darbuotojai dangaus „raižinius“ įamžino Alytaus rajone, virš Obelijos ežero, tai pavadinę aviacijos pilotų „driftais“.

Alytausgidas.lt dėl išsamesnio komentaro kreipėsi į atsakingas institucijas Lietuvoje, tačiau atsakymų kol kas nesulaukė.

Alytausgidas.lt nuotr./Skrydžiai Lenkijoje
Alytausgidas.lt nuotr./Skrydžiai Lenkijoje

Belaukiant oficialių paaiškinimų portalo skaitytojai su Alytausgidas.lt redakvija pasidalino analogiškais vaizdais iš Lenkijos, kur pavyko nustatyti, kad tokius pat arba analogiškus skrydžius atliko iš aviacijos bazės Vokietijoje, esančios netoli sienos su Liuksemburgu ir Prancūzija, atskridęs amerikiečių karinis lėktuvas „Boeing E-8C“.

Rimanto S. / Alytausgidas.lt nuotr./Lėktuvų išraižytas dangus
Rimanto S. / Alytausgidas.lt nuotr./Lėktuvų išraižytas dangus

Panašius „menus“ kaip Dzūkijos padangėje raižę karinis lėktuvas Lenkijoje vienu metu buvo priartėjęs prie 1 tūkst. kilometrų per valandą ribos, tačiau garso greičio neviršijo.

Alytausgidas.lt nuotr./Lėktuvo skrydis Lenkijoje
Alytausgidas.lt nuotr./Lėktuvo skrydis Lenkijoje

Kaip Lietuvoje ir Lenkijoje pastebėti dangaus „žymėjimai“ šiandien buvo nustatyti ir kitose pasaulio vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas