Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gydymu šalčiu susižavėjusi amerikietė mirtinai užšalo

Susižavėjimas alternatyviais gydymo metodais gali atnešti išties tragiškų pasekmių, ypač jei to imamasi be specialisto priežiūros. Krioterapija susižavėjusi mergina Jungtinėse Amerikos Valstijose mirtinai sušalo, kai nusprendė pasinaudoti gydymui šalčiu skirta kamera. Ji buvo rasta tik po dešimties valandų sušalusi į ledą.
Moteris su ledukais
Moteris su ledukais / Fotolia nuotr.

Kaip rašo „New York Times“, kurį cituoja tvn24.pl, 24 metų amerikietė Chelsea Ake-Salvacion dirbo salone Nevadoje, kuriame buvo gydoma šalčiu. Mergina, anot jos kolegų, buvo susižavėjusi krioterapija, matyt, todėl vieną vakarą po darbo nusprendė pasinaudoti krioterapijos kamera, kai salone nebebuvo daugiau darbuotojų.

Policija praneša, kad įėjusi į kamera mergina greičiausia jau po kelių minučių prarado sąmonę. Jos kolega kūną rado tik kitą dieną, kaip teigiama, mergina buvo sušalusi į ledą. 

JAV leidinio teigimu, mirtinai sušalusi mergina labai žavėjosi krioterapija, planavo baigti mokymus ir pati imtis tokių procedūrų.

Amerikoje pastaruoju metu krioterapijos salonai, siūlantys kameras, kur temperatūra siekia net minus 150 laipsnių Celsijaus, itin populiarėja. Trumpi pabuvimai tokioje žemoje temperatūroje, kaip reklamuojama, sulėtina senėjimo procesus, stiprina imuninę sistemą, malšina skausmą, leidžia lengviau atsikratyti nereikalingų kilogramų. Krioterapijos paslaugomis naudojasi ir pramogų pasaulio žvaigždės bei sportininkai, bet medikai iki šiol nėra vieningi, vertindami tokio gydymo naudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas