Japonas pripažintas geriausiu pasaulyje padavėju

Vyno pateikimas, kokteilio plakimas, salotų padažo ruošimas, užsakymo priėmimas užsienio kalba ir kiti išbandymai – po devynių užduočių paaiškėjo, kad geriausiu pasaulyje aptarnavimo meistru vertas vadintis japonas Shin Miyazaki.
Geriausio pasaulyje padavėjo varžybų akimirkos
Geriausio pasaulyje padavėju tapęs japonas Shin Miyazaki. / AFP/Scanpix nuotr.
Temos: 1 Japonija

Profesionalus ir galantiškas japonas varžybų metu išliko itin ramus, tačiau apdovanojimų metu susijaudino ir net nubraukė ašarą.

„Tai tik pradžia, rytoj grįžtu į darbą, kad parodyčiau geriausia, ką moku. Daugelį metų mokiausi, verčiau save būti geriausiu ir šiandien gavau šį apdovanijimą“, – penktadienį vykusios ceremonijos metu sakė Shin Miyazaki. Japonas tapo geriausiu profesionalų kategorijoje. 

Japonas Tokijuje dirba pilies restorane „Joël Robuchon”. Būtent Japonijos sostinėje, viename didžiausių viešbučių ir surengtas tarptautinis „Georges Baptiste“ aptarnavimo meistrų varžybos. Jo dalyvius vertino žiuri, sudaryta iš gastronomijos profesionalų.

Varžybose dalyvavo padavėjai iš įvairių pasaulio šalių - Airijos, Vietnamo, Kanados, Ispanijos, Danijos, Prancūzijos ir kitų.

Kategogijoje „Mokinys“ nugalėjo danė Kristina Bengston, ji buvo pranašesnė už savo varžovus – kanadietį Maxime Renaud ir ispanę Laurą Teresą Delgado. 

Kasmet rengiamos varžybos 1961 metais buvo sumanytos virėjo ir padavėjo Georges Baptiste garbei. 
 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Aukščiausios klasės kavos aparatai: ar verta į juos investuoti?
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai