Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ką daryti, kad „Youtube“ negąsdintų ir neliūdintų vaikų?

„Norėčiau paklausti, ką daryti, kai viena mano buvusi draugė apie mane skleidžia didelį melą... Viskas prasidėjo kai buvau labai liūdna ir nervuota, dėl to ji ant manęs supyko... Ji turi savo videoblogą ir jame yra įkėlusi į Youtube savo video, kur apie mane kalba visokias nesąmones.... ir visokie pažįstami iš to juokiasi – skaičiau komentarus, jie žiaurūs... Per ją aš praradau visus draugus...“ („Vaikų linijai“ pasakojo 15 m. mergina)
Vaikai ir technologijos
Vaikai ir technologijos / Projekto partnerio nuotr.

„Youtube“ – labai populiari interneto svetainė, kurioje registruoti vartotojai gali dalintis vaizdine ir garsine informacija: įkelti vaizdo filmukus, muziką bei žiūrėti ar klausytis kitų įkeltus filmukus, juos vertinti ir komentuoti. Vienas iš paauglių populiarių užsiėmimų „Youtube“ – video dienoraščių („vlogų“) kūrimas, kai paaugliai filmuoja save, pasakodami jiems įdomius dalykus, ir tuos filmukus kelia į savo paskyrą.

Norint saugiai naudotis „Youtube“, svarbu žinoti pagrindines saugumo taisykles.

Galimybė pranešti apie netinkamą turinį. Tai padaryti gali tik užsiregistravę vartotojai. Jeigu manote, kad tinklalapyje patalpintas turinys yra netinkamas, juo skleidžiama neapykanta ar kaip kitaip pažeidžiamos „Youtube“ taisyklės, reikia paspausti vėliavėlę, esančią po vaizdo įrašu.

Vaizdo įrašo privatumo nustatymai. Yra galimybė įkeliamus įrašus padaryti viešus, neįtrauktus į sąrašą (unlisted) arba privačius. Pasirinkus vaizdo įrašą rodyti viešai – jį lengvai ras ir matys visi „Youtube“ vartotojai. Jei norite, kad jūsų vaizdo įrašą matytų tik tam tikri žmonės – pasirinkite, kad nenorite jo įtraukti į sąrašą (unlisted) ir jį matys tik tie žmonės, kuriems nusiųsime nuorodą.

Galimybė išjungti komentarus. išjungus komentarus, sumažėja tikimybė susidurti su kitų vartotojų netinkamu elgesiu jūsų atžvilgiu.

Galimybė pranešti apie vaizdo įrašus, kuriuose yra pažeidžiamas jūsų privatumas. Jei manote, kad paskelbtame vaizdo įraše yra pažeidžiamas jūsų privatumas, atskleidžiama asmeninė informacija ar pan., galite apie tai pranešti „Youtube“ administratoriui čia.

Daugiau informacijos rasite „Youtube“ pagalbos centre.

Straipsnių ciklą, skirtą jaunųjų internautų tėveliams, parengė „Vaikų linijos ekspertai. www.auguinternete.lt​​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas