Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaip išsirinkti kvepalus internetu?

Anot didžiausios elektroninės parduotuvės Lietuvoje Pigu.lt specialistų, kvepalai internetu yra viena paklausiausių prekių ir dovanų, kurią savo antrajai pusei perka ir vyrai, ir moterys. Žinoma, iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad neįmanoma išrinkti kvepalų, jų nepauosčius, tačiau viskas įmanoma, kai turite pakankami žinių ir šiek tiek fantazijos. Kaip išsirinkti kvepalus internetu ir neprašauti pro šalį, pasakoja Pigu.lt specialistai.
Kvepalai
Kvepalai / Vida Press nuotr.

Ką reikia žinoti apie kvepalų natas?

Vienas pagrindinių kvepalus apibūdinančių kriterijų – aromatų natos, kurios yra skirstomas į viršutines, vidurines ir pagrindines natas. Kvepalus papurškus ant odos, pirmiausia užuodžiamos viršutinės kvepalų natos. Šis aromatas juntamas trumpiausiai ir išsilaiko ant odos apie pusvalandį, o kartais ir trumpiau, priklausomai nuo kvepalų gaminimo technologijos ir ingredientų. Viršutinėms kvepalų aromato natoms daugelis garsių gamintojų naudoja lengvus kvapus, pavyzdžiui, citrusinių vaisių, levandos, kedro ar cinamono.

Viršutinės natos vėliau pereina į vidurines aromato natas, kurios pasižymi šiek tiek sunkesniu, o tuo pačiu ir intensyvesniu aromatu, išsilaikančiu maždaug kelias valandas. Vidurinės kvepalų natos dažnai išgaunamos į pagalbą pasitelkus gvazdikėlius, rožes, jazminus bei levandą. O štai kvepalų piramidės pagrindą sudaro pagrindinės aromato natos, kurios lyg rožės žiedas lėtai skleidžiasi, bet ilgai džiugina akį, o šiuo atveju nosį. Pagrindinėms natoms dažniausiai naudojama vanilė, muskusas, ambra ir kitos medžiagos, pasižyminčios sodriu kvapu. Tiesa, Pigu.lt specialistai teigia, kad renkantis kvepalus, daugiausiai dėmesio riektų skirti vidurinėms aromato natoms, nes būtent jos yra kvepalų pagrindas.

Kvepalų aromatas ir psichologinės įžvalgos

Šiandien įprasta kvepalus skirstyti į grupes, priklausomai nuo vyraujančios aromatų natos, pavyzdžiui, į citrusinius, gėlių, medienos ir pan. Visgi, jei kvapų ir aromatų sritis jums nėra labai gerai pažįstama, kvepalai internetu gali būti išsirinkti, vadovaujantis šiek tiek kitokiu, tačiau laiko patikrintu principu: kvepalus rinkitės, pagal individualius žmogaus asmenybės bruožus. Psichologai išskiria keturis kvepalų ir žmonių tipus, kurie turėtų palengvinti apsisprendimą.

Gėlių kvapai. Jazminų, rožių, levandų ir kitų gėlių aromatai – klasikinis ir niekada iš mados neišeinantis pasirinkimas. Tokio tipo kvepalus psichologai rekomenduoja elegantiškiems, žaismingiems ir svajoti nebijantiems romantikams, kurie lengvai pasiduoda emocijoms ir akimirkos žavesiui. Be to, gėlių aromato kvepalai tinka bet kokio amžiaus žmonėms.

Medienos kvapai. Medis nuo senų laikų laikomas jaukumo ir tvirtumo simboliu, medienos aromato kvepalai išskirtiniai ir itin originalūs, todėl juos mielai renkasi drąsios, savimi pasitikinčios asmenybės, kurios nebijo rizikuoti ir provokuoti. Kita vertus, medienos aromatas labai harmoningas ir šiek tiek svajingas, todėl šį kvapą galima parinkti žmonėms, ieškantiems gyvenime balanso ir tvirtumo.

Rytietiški aromatai. Rytietiška kultūra visada asocijuojasi su magija, paslaptimi ir jausmingumu. Šiuos kvapus labai mėgsta savęs nevaržančios ir neribojančios asmenybės, kurios nori mėgautis kiekviena gyvenimo minute ir nebijo to parodyti. Dažnai žmonės, kurie renkasi rytietiškų aromatų kvepalus yra labai jausmingi ir trokštantys pažinti pasaulį.

Citrusinių vaisių aromatai. Tai bene populiariausi aromatai jaunatviškų, veržlų ir ambicingų žmonių tarpe, kurie tiesiog trykšta energija bei optimizmu.

Kas bendro tarp kvepalų ir jų buteliuko?

Originalių ir įdomių kvepalų gaminimas gali užtukti nuo pusmečio iki metų, išimtiniais atvejais ir dar ilgiau. Lygiai tiek pat laiko dizaineriai vargsta, kol sukuria kvepalų buteliuką, kuriame atsispindėtų pačių kvepalų idėja. Tad kiekvienas kvepalų buteliukas yra savotiškas meno kūrinys, kuriame nėra nereikalingų ar atsitiktinių detalių. Pasak Pigu.lt specialistų, į buteliuko dizainą nereiktų numoti ranka, nes jis pateikia labai daug naudingos informacijos. Pavyzdžiui, klasikiniai griežtų formų ir subtiliai dekoruoti buteliukai iš toli sufleruoja, kad jų viduje slypi prabangus ir sodrus kvapas, idealiai tinkantis rafinuotai, elegantiškai ir savimi pasitikinčiai asmenybei, vertinančiai ilgaamžiškumą ir patikimumą. Tuo tarpu, netradicinio dizaino buteliukuose slepiasi šiek tiek ekstravagantiški kvapai, skirti nebijantiems eksperimentuoti ir ieškoti netradicinių idėjų. O štai jaunimui skirti kvepalai dažniausiai pilstomi į ryškiaspalvius, lakoniškų formų buteliukus.

Nepamirškite kokybės

Visi nori, kad gardūs kvepalai kiek įmanoma ilgiau skleistų aromatą, tačiau kartais naujuoju pirkiniu tenka nusivilti. Tad, prieš renkantis naujus kvepalus, Pigu.lt specialistai rekomenduoja atkreipti dėmesį į kvepalų stiprumą, kuris yra išreikštas raidėmis ir nurodytas ant kiekvienos kvepalų pakuotės ar kvepalų apraše, jei kvepalus perkate internetu.

PP reiškia, kad kvepalų sudėtyje yra 15-40 proc. kvapniųjų medžiagų junginių. Tokių kvepalų aromatas labai intensyvus ir sodrus, išsilaiko maždaug 6 val., o kartais net ir dar ilgiau.

EDP reiškia, kad kvepalų sudėtyje yra 10-20 proc. kvapniųjų medžiagų junginių. Paprastai tokia kvapniųjų aromatų koncentracija pasižymi kvapnusis vanduo, kurio aromatas išlieka iki 3-5 valandų.

EDT arba tualetinis vanduo savo sudėtyje turi apie 5–15 proc. kvapniųjų junginių. Tualetinis vanduo kvapą skleidžia iki 2–4 valandų.

EDC raidėmis žymimas, liaudiškai tariant, odekolonas. Jis kvapniųjų junginių turi apie 2–5 proc. ir kvapą skleidžia iki 2 valandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas