Konkurse varžėsi dvi Latvijos bei po tris komandas iš Lietuvos ir Estijos, turėjusios pagaminti tortą – architektūrinį objektą, reprezentuojantį šalį.
Pirmą kartą konkurse dalyvavusioms konditerėms kaunietei Jūratei Milžinienei ir jos asistentei vilnietei Svajonei Borovikienei pirmąsias vietas teko užleisti latviams, kurie pagamino vieną žymiausių Rygos pastatų – Juodgalvių pirklių gildijos namą – vaizduojantį tortą bei estams, iškepusiems šalies pasididžiavimą – „Eemu“ vėjo malūną.
Konditerės savo 10 kg kūrinį – Lietuvos architektūrinį perlą „Šv. Onos bažnyčia“ gamino net penkias valandas, jam prireikė 5 kg cukrinės glazūros, 1250 litrų gliukozės sirupo, 2,5 kg migdolų drožlių, 2 litrų grietinėlės, po 0,5 kg braškių uogienės bei plikyto kremo.
Pasak konditerės Jūratės Milžinienės, konkursas pareikalavo daug jėgų ir kruopštumo. Gaminti neįprastą tortą specialistės ruošėsi iš anksto – tam prireikė net penkių treniruočių.
Visiems Baltijos šalių konditerių konkurso prizinių vietų nugalėtojams atiteko 5 dienų kelionė į Šiaurės Airiją ir Didžiąją Britaniją.