Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Kas vyksta išragavus 12-os patiekalų – filmuke „Šventinis stalas: ką nutyli močiutė?“

Tikriausiai daugelis esame girdėję močiutės raginimą nepalikti švenčių stalo, neparagavus dvylikos skirtingų patiekalų. Ir tikriausiai tie, kas paklausė, po to nesijautė labai gerai. Ką reiktų žinoti apie virškinimą prieš sėdant už šventinio stalo, nutarė išsiaiškinti ir su visais pasidalinti VšĮ „Mokslas ir Menas“ komanda.
Filmuko „Šventinis stalas arba ką nutyli močiutė“ stop kadras
Filmuko „Šventinis stalas arba ką nutyli močiutė“ stop kadras / Filmuko „Šventinis stalas arba ką nutyli močiutė“ stop kadras

Perkrautas šventinis stalas tapo keista vertybe ir baisiu kultu, dažnai pateisiname ir racionalizuojame savo kenksmingus įpročius (pvz. alkoholio vartojimą valgio metu) nepatvirtintomis teorijomis, o juk iš tikro visi norim gyventi sveiki ir džaiugsmingi. Šis video tam ir sukurtas – padėti sau ir kitiems būti sveikesniems, priminti paprastus ir veiksmingus būdus rūpintis savo kūnu, rašoma „Mokslo ir meno“ komandos atsiųstame laiške.

Filmuko kūrėjai teigia konsultavęsi su Vilniaus universiteto docente, gydytoja gastroenterologe. Išsiaiškinę, kaip neapkrauti skrandžio, kokia aplinka padeda ir kokia trukdo virškinti. Pavyzdžiui, gera kompanija džiugina ne tik sielą, bet ir skrandį. O štai dėmesio blaškymas garsia muzika ar televizoriumi – virškinti trukdys.

Gautas žinias ir patarimus įpynę į žaismingą video, „Mokslas ir menas“ dalinasi Kalėdiniu sveikinimu ir palinkėjimu. Filmuko režisierė – Milda Šukytė.

VIDEO: Švenčių stalas - ką nutyli močiutė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos