Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno botanikos sode – įspūdingos kardelių, jurginų spalvos ir bonsų medelių įvairovė

Vytauto Didžiojo universiteto Kauno botanikos sode savaitgalį eksponuojamos šalies selekcininkų išvestos gražiausios kardelių, jurginų veislės. Japonijos kultūros puoselėtojas Kęstutis Ptakauskas kviečia susipažinti su savo įspūdinga bonsų kolekcija. Taip pat sode rengiama mugė „Pakalnutės uoga 2014“, kur prekiaujama sodinukais, dekoratyviniais augalais.
Kauno botanikos sode – kardelių ir jurginų paroda
Kauno botanikos sode – kardelių ir jurginų paroda / Sauliaus Tvirbuto / 15min nuotr.

Parodoje buvęs K.Ptakausko mokinys Leonardas Mekionis 15min.lt sakė, kad vienas įspūdingiausių parodoje iš bonsų medelių yra kalninė pušis, kuriai jau 300 metų. „Ji rasta oloje. Bonsai kilo iš gamtos ir gali būti natūralūs. Miniatiūriniai medžiai susiformuoja vietose, kur jiems nėra galimybių stiebtis aukštyn. Žmonės tai pastebėję dirbtinai vielomis sukuria tas kliūtis ir taip išaugina įvairių medžių bonsus“, – aiškino L.Mekionis.

Sauliaus Tvirbuto/15min.lt nuotr./Kauno botanikos sode – K.Ptakausko bonsai medelių kolekcija
Sauliaus Tvirbuto/15min.lt nuotr./Kalninė pušis

Jo teigimu, didelė priežiūros bonsams nereikia. Užtenka kas penkerius metus persodinti į šviežią Japonijoje paruošiamą dirvą ir apkarpyti šaknis bei šiek tiek šakas.

Parodoje, be svetur augančių medžių, eksponuojama ir paprastoji pušis, obelis, kriaušė.

Žymiausias japoniškų sodų parodų Lietuvoje organizatorius bei bonsų studijos įkūrėjas K.Ptakauskas sekmadienio popietę surengs seminarą apie bonsų auginimą, priežiūrą ir formavimą. Visi norintys galės stebėti gigantiško bonso persodinimo akciją botanikos sodo oranžerijoje.

Lietuvos gėlių selekcininkų kardelių ir jurginų naujų veislių paroda veikia šeštadienį bei sekmadienį.

Mugėje lankytojai taip pat kviečiami paklausyti įdomių ir naudingų seminarų apie vienmetes gėles, uoginius augalus, apynių veisles, kambarinių gėlių auginimą, rožių priežiūros darbus rudenį, pasikonsultuoti dėl jurginų, bijūnų ir vilkdalgių auginimo.

Mažieji Botanikos sodo lankytojai jodinėja poniais, o tėveliai kviečiami paragauti lietuviško alaus bei kepsnelių, pagardintų ypatingais, Botanikos sode išaugintais prieskoniais. Patiekalų degustacija vyksta šeštadienį Botanikos sode, laikinoje kavinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai