Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno jūrų skautai Lietuvos valstybės atkūrimo dieną paminėjo žygiu

Vasario 16-osios išvakarėse Kauno jūrų skautai Lietuvos valstybės atkūrimo dieną  paminėjo žygiu į trijų partizanų, nešusių iškelti Lietuvos vėliavą, žūties vietą.
Kauno jūrų skautai Lietuvos valstybės atkūrimo dieną paminėjo žygiu
Kauno jūrų skautai Lietuvos valstybės atkūrimo dieną paminėjo žygiu
Temos: 1 Vasario 16-oji

Tradicija tapusiame žygyje „Pravieniškės - Kruonis“ 25 km atstumą sėkmingai įveikė 58 jūrų skautai. Smagu, kad į žygį jungiasi vis jaunesni skautai. Šiais metais, tokį atstumą pasiryžo įveikti net  keletas  vienuolikmečių.

Atkeliavus į Kruonį, dalis skautų dalyvavo šv. Mišiose. Jaunesnieji  ilsėjosi, tačiau vėliau visi kartu, nors pavargę, pritrintomis kojomis, tačiau kupini noro pasiekti žygio tikslą, ėjo į Kruonio miške vykusį minėjimą. Jau artėjant prie numatytos minėjimo vietos, kvapą gniaužė žvakelių takas, miškuose degantys laužai bei moterų atliekamos giesmės. Susirinkę prie įspūdingo laužo, sugiedojome tautinę giesmę ir tylos minute pagerbė žuvusius pertizanus  S. Lekavičių, J.Krušinską ir P. Žukauską. Kviestinių svečių, tokiu kaip Seimo nario ir buvusio ministro pirmininko Andrius Kubilius, mintys bei kartu žygiavusio jūrų skauto ir būsimo kariškio, Edgaro Timinsko kalbos, įkvėpė vaikus didžiuotis esant lietuviais ir toliau aktyviai tai parodyti.

Štai keletas skautų minčių po žygio:

„Minėjimas Kruonio šile Valstybės atkūrimo išvakarėse nuteikia labai šventiškai“. Edgaras Suškovas

„Žygis reiškė  labai daug, grįžo visi praeitų metų prisiminimai, galėjau pasvarstyt, kaip viskas pasikeitė ir pagalvot kaip viskas buvo tais laikais, kai kovojo už  Lietuvos laisvę.“ Nora Grigonytė

„Tai puikus savęs išbandymas. Žygyje dalyvavau pirmą kartą, tačiau visos emocijos užplūdusios žygio metu, taip pat ir po jo  liepė prisižadėti, kad ir kitais metais žygyje dalyvausiu. Įveikti gan nemažą atstumą padėjo draugai bei dainos". Evelina Lagauskaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito