Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ko klausia internautai?

Nepaisant to, kad interneto vartotojai turi galimybę ieškoti atsakymų į įvairiausius globalius klausimus, tačiau, remiantis statistika, pagrindiniai interneto paieškos klausimai yra itin asmeniški, rašo „Sky News“.
Internetas
Internetas / Š. Mažeikos BFL nuotr.
Temos: 2 Stigas Nėštumas

Net ir neseniai įvykę JAV prezidento rinkimai nesugebėjo populiarumu interneto paieškos sistemose nurungti paprasto ir atrodytų tiek kartų nagrinėto ir aptarinėto klausimo – „ar aš nėščia“.

Remiantis svetaine Ask.com, analizuojančia apie 20 milijonų paieškos klausimų per mėnesį, šiųmetis populiariausias klausiams buvo lygiai toks pat kaip ir pernai.

Dar vienas klausimas, kuris patenka į populiariausių dešimtuką – tai „kas yra Stigas“. Šis klausimas atsidūrė devintoje vietoje. Stigas – tai televizijos kanalo BBC2 laidos „Top Gear“ („Aukščiausia pavara“) lenktynininkas/bandytojas, kurio tapatybė niekada programoje nebuvo atskleista. O jis pats vilki specialų kostiumą ir kaukę, o per laidą neprataria nei žodžio.

Vis dėlto, šiemet, skirtingai nei anksčiau, dėl ekonominės krizės išpopuliarėjo ir finansiniai klausimai. Daugelis žmonių internete ieško informacijos apie tai, kokia šiuo metu yra minimali alga, kur gauti greitą ir nebrangią paskolą, taip pat ieškoma, kur vienoje ar kitoje vietoje pigiausiai galima pasikeisti valiutą ar įsipilti benzino.

Dar vienas populiarus klausimas – kaip netekti svorio, bei itin įdomus – kodėl dangus mėlynas.

Pasak tyrėjų, šiuo metu žmonės klausia interneto to, ko anksčiau klausdavo draugų ar artimųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas