Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Koks yra prabangos kvapas ir kiek jis kainuoja?

Pasaulio turtingieji įprastai puikuojasi įvairiausiais dalykais – vilomis ant jūros kranto, itin brangiais sportiniais automobiliais, gražiomis ir jaunomis antromis pusėmis, milijonų vertais papuošalais, dangoraižiais ar privačiais lėktuvais. Tačiau kiek kainuoja vienas buteliukas brangiausių pasaulyje kvepalų? Internetinis portalas skambiu pavadinimu „MostLuxuriousList“ pristato savo skaitytojams pačių brangiausių tiek vyriškų, tiek ir moteriškų kvepalų dešimtukus. Niekam turbūt neteko girdėti kvepalų kūrėją Clive Christian, o veltui – jo kvepalai tiesiog dvelkia prabanga, o ir kainuoja nemažai. Sumos išties stulbinančios – kai kurios iš jų net šešiaženklės! Mėgstantiems pirkti kvepalus internetu teks nusivilti. Visi žemiau pateikiami kvepalai yra itin riboto tiražo bei pristatomi pirkėjui pačiais įdomiausiais būdais.
Kvepalai
Kvepalai / Fotolia nuotr.

Brangiausi kvepalai damoms

1. Clive Christian Imperial Majesty – 215 000 dolerių. Ne, nulių tikrai nėra per daug – jų kaina yra 215 tūkst. Jungtinių Amerikos Valstijų dolerių. Tačiau pagrindinė paslaptis slypi ne pačiuose kvepaluose, o jų įpakavime. Mat kiekvienas kvepalų buteliukas yra dekoruotas 18 karatų auksu, o jį puošia auksinė karūnėlė, inkrustuota 5 karatų deimantais. Įdomiausia tai, kad šie kvepalai yra riboto tiražo, o kiekvienas buteliukas būna pristatymas Bentley limuzinu.

2. Clive Christian No.1 for women – 2 150 dolerių. Tai vėlgi daugiau itin prabangiai dekoruoto kvepalų buteliuko efektas. 24 karatų aukso kaklelis bei kristalų dekoracijos savyje laiko vanilės, sandalmedžio bei kitų ingredientų mišinį. Iš dalies kainą išpučia ir tai, jog kai kurie į kvepalų sudėtį įeinantys komponentai yra sezoniniai ir prieinami tik labai ribotą laiko tarpą.

3. Caron‘s Poivre – 2 000 dolerių. Šie kvepalai parfumerijos rinkoje pasirodė dar 1950 metais. Tačiau tai yra vadinamieji „unisex“ kvepalai, tad yra tinkami tiek vyrams, tiek ir moterims. Jie pasižymi aštriu bei vėsiu aromatu, kuris dvelkia gaivumu.

4. Chanel No.5 – 1 850 dolerių. Originalieji Chanel No.5 kvepalai yra parduodami tik Chanel parduotuvėse, o populiarūs yra nuo pat pirmosios dienos, kuomet žymioji Coco Chanel juos pristatė. Šie kvepalai dvelkia jazminais ne šiaip sau – juos gaminant reikia didžiausios galybės jazminų, iš kurių ir yra išgaunamas itin stiprus kvapas.

5. Baccarat Les Larmes – 1 700 dolerių. Kad ir kaip bebūtų keista, šiuos kvepalus pagamino įmonė, kuri įprastai užsiima kristalų apdirbimu. Šie kvepalai pasižymi Viduriniųjų Rytų aromatais, tad jie yra puikiai tinkami ilgiems vakarams. Taip pat šiuos butelius puošia ir be galo graži pakuotė, kuri pagaminta iš 100% grynų kristalų, kuriems buvo suteikta piramidės forma.

Kuo turėtų kvėpintis džentelmenas?

1. Clive Christian No.1 Pure Perfume for Men – 2 350 dolerių. Nors tai ir yra oficialiai patys brangiausi vyriški kvepalai, savo kaina jie nė iš tolo neprilygsta moteriškų kvepalų sąrašo viršūnei. Į kvepalų sudėtį įeina rečiausi pasaulyje ingredientai, o pats buteliukas ne tik itin dailiai atrodo, tačiau yra ir inkrustuotas deimantais ir auksu. Pirmą kartą šie kvepalai buvo pagaminti dar 1800 metais kaip dovana Karalienei Viktorijai, tad jie ne tik brangūs, tačiau ir kilmingi!

2. Caron‘s Poivre – 2 000 dolerių. Kaip ir buvo minėta anksčiau, tai yra „unisex“ tipo kvepalai. Įdomu tai, kad jiems pasirodžius 20-ojo amžiaus viduryje, kuomet vis dar klestėjo tam tikri vyrų ir moterų stereotipai, visuomenei atrodė nesuprantama, kaip kvepalai gali tikti abiems lytims.

3. Annick Goutal Eau D‘Hadrien – 1 500 dolerių. Šie kvepalai pasižymi išties išskirtiniu aromatu. Tiems vyrams, kurie mėgsta gaivius kvapus, šie kvepalai neabejotinai patiks. Jie pagaminti naudojant prinokusius vaisius, tad aromatas išties natūraliai viliojantis.

4. Ambre Topkapi – 610 dolerių. Šiuos kvepalus išbandę vyrai buvo nustebinti itin stipraus pirminio kvapo, kuris laikui bėgant darosi vis gaivesnis. Šių kvepalų natos yra – imbieras, greipfrutai, levanda bei daugelis kitų. Jei ne dėl paties kvapo, tai dėl buteliuko juos galima laisvai dovanoti bet kokia proga – mat vietoje kamštelio stūkso tikrų tikriausia miniatiūrinė skulptūra.

5. Clive Christian C Perfume – 375 doleriai. Šie kvepalai pirmiausia buvo sukurti moterims, tačiau dėl puikaus jų pasisekimo buvo nuspręsta pagaminti ir vyrišką versiją. Jie dvelkia rožėmis, gintaru, citrinomis ir jazminais. Įdomu tai, kad šie kvepalai turi itin ilgalaikį, net 24 valandas trunkantį poveikį.

Prabangos dvelksmas – ne kiekvienam

Brangiausi pasaulio kvepalai išsiskiria ne tik unikaliais aromatais, tačiau ir pakuotėmis. Jos dažnai kuriamos iš itin prabangių medžiagų bei begales kartų koreguotos dizainerių. Išties įdomu būtų išbandyti kvepalus už keturženklę sumą ir įvertinti už ką mokama daugiau – kvepalus ar buteliuką. Ir nors aukšta kaina dažniausiai reiškia kokybę, tačiau kvepalų pasaulyje ši taisyklė taikoma ne visuomet. Vis tik reikėtų prisiminti, kad turtingiausi pasaulio žmonės neretai tiesiog neturi kur leisti pinigų, o keli tūkstančiai dolerių už vieną abejotino kvapo kvepalų buteliuką gali tiesiog nenaudojami stovėti lentynoje. Juk ir įprastoje parduotuvėje už padorią kainą galima gauti tikrai žavių kvepalų gražioje pakuotėje. Tačiau vėlgi – juos reikėtų rinktis pagal kvapą, o ne dizainą, nors ir kaip norėtųsi pasipuošti namus, kvepalų paskirtis nėra tokia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?