Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Korano skaitymas anglikonų katedroje Glazge sukėlė skandalą

Korano skaitymas anglikonų katedroje, Glazge (Škotija), sukėlė skandalą, nes viena citatų byloja, kad Jėzus yra pranašas, bet ne Dievo Sūnus, praneša britų dienraštis „The Guardian“.
Radikalieji musulmonai atmeta bet kokią Korano interpretaciją
Koranas / Scanpix/Godoing nuotr.
Temos: 2 Škotija Koranas

Devyniolikmetis studentas Madinahas Javedas perskaitė arabiškai anglikonų Šv. Marijos katedroje Glazge Kristaus gimimo istoriją iš Korano. Viena iš eilučių sako, kad Jėzus – pranašas, bet ne Dievo Sūnus (būtent kaip pranašą ir gerbia Kristų musulmonai).

Šis, krikščionišką bendruomenę mieste ir visoje šalyje suskaldęs, įvykis nutiko per pamaldas skirtas Kristaus Krikštui, į kurias, be kita ko, buvo pakviesti ir vietos musulmonai. Pasak, Šv. Marijos katedros rektoriaus Kelvino Holdswortho, šis kvietimas ir kitų iniciatyvų kūrimas turėtų stiprinti draugystę ir pasitikėjimą tarp vietos krikščionių ir musulmonų bendruomenių.

Tačiau šis atvejis sukėlė emocijų audrą. Katedros hierarchai net sakė, kad tapo įžeidinėjimų ir grasinimų srauto socialiniuose tinkluose taikiniu, o apie juos pranešė policijai.

„Škotijos episkopalų bažnyčia giliai apgailestauja, kad šis įvykis buvo suprastas mūsų visuomenėje kaip įžeidimas ir pažeminimas“, – pareiškė vyskupas Davidas Chillingworthas

Bažnyčios Škotijoje primas.

„Krikščionys turėtų, žinoma, pažinti savo kaimynų ir tautiečių tikybos pagrindus, ir tai įmanoma skaitant Korano pirminius tekstus ir jų vertimus", – sakė, savo ruožtu, Michaelas Naziras Ali, buvęs Ročesterio vyskupas. – “Bet tai nereiškia, kad yra leidžiama skaityti tokius tekstus krikščionių bažnyčioje pamaldų metu. Škotijos episkopalų bažnyčios lyderiai turėtų pasmerkti šį beprasmišką aktą ir imtis drausminių veiksmų, prieš tuos, kurie atsakingi už šį įvykį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento