Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.Mažylis kviečia į studentų Kovo 11-osios orientacinį žaidimą „Paskui nepriklausomybę“

Vilniaus universiteto studentų korporacijos „RePublica“ ir „Tilia“ kviečia dalyvauti Kovo 11-osios progai skirtame orientaciniame žaidime „Paskui nepriklausomybę“. Žaidimas šiemet vyks Vilniuje ir Tauragėje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Orientacinis žaidimas „Paskui Nepriklausomybę“
Orientacinis žaidimas „Paskui Nepriklausomybę“ / Organizatorių nuotr.

Orientacinio žaidimo metu komandos gauna smagias užuominas, kurias spręsdamos, keliauja žaidimo organizatorių sugalvotu maršrutu po senamiestį, vykdo užduotis ir renka taškus. Apdovanojamos greičiausiai galvosūkius išsprendusios ir į paskutinę žaidimo stotelę atvykusios komandos. Žaidimo tikslas – paskatinti visuomenę aktyviai ir intelektualiai paminėti šią Valstybei brangią dieną.

Kadangi 2019-ieji paskelbti Žemaitijos metais, registruotis į orientacinį žaidimą kviečiami ir Tauragės gyventojai. Užduotys ir užuominos bus skirtingos, tačiau taisyklės išliks tos pat – laimės greičiausiai trasą įveikusi komanda.

Žaidime jau antrą kartą dalyvauti skatina prof. Liudas Mažylis, kviesdamas Nepriklausomybės dieną sutikti oriai ir linksmai:

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Liudas Mažylis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Liudas Mažylis

„Man asmeniškai pati įsimintiniausia Kovo 11-oji kartu yra pati liūdniausia ir tragiškiausia savo šventės istorijoje. Tai yra 1991-ųjų metų Kovo 11-oji, kai mes šventėme pirmąsias Kovo 11-osios metines ir ką tik paaukoję gyvybes buvo Sausio 13-osios aukos. Kai Kovo 11-osios proga aukų artimiesiems buvo įteikti apdovanojimai Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo salėje, Aukščiausios Tarybos vicepirmininkas Česlovas Stankevičius tiesiog apsiverkė. Tai buvo nepaprastai įspūdinga, labai įsimintina ir, laimei, daugiau tokių „šventimų“ mums nebeprireikė. Sausio 13-osios auka buvo neišvengiama, būtina. Mes šias šventes, net ir Sausio 13-ąją, jau galime švęsti oriai, nes tai buvo mūsų pergalė. Tad šiandien mes galime švęsti oriai, su nuotaika, džiaugsmingai, linksmai ir žaismingai, jeigu norime.“

Norėdami dalyvauti žaidime:

  1. Suburkite komandą iki 6 žmonių;

  2. Sugalvokite komandos pavadinimą;

  3. Iki kovo 10 d. 20 val. registruokitės el. p. paskui.nepriklausomybe@gmail.com, laiške nurodydami komandos pavadinimą, komandos narių skaičių, atstovo kontaktinius duomenis bei miestą, kuriame dalyvausite (Vilnius arba Tauragė).

Laukite registracijos patvirtinimo, kuriuo būsite išsamiau supažindinami su žaidimo taisyklėmis.

Orientacinis žaidimas prasideda kovo 11 d. 12 val. Pradžios vieta Vilniuje: Žemaitės skveras, o Tauragėje – Tauragės „Versmės“ gimnazija.

Dalyvavimas žaidime nemokamas. Kasmet gausiais rėmėjų prizais apdovanojami ne tik 1-3 vietų laimėtojai, bet ir beveik visi dalyvavusieji.

Vilniaus universiteto tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto studentų korporacija „RePublica“ ir istorijos fakulteto korporacija „Tilia“ „pavyti“ nepriklausomybę kviečia jau šeštą kartą. Tradicija tampančios orientacinės kasmet sulaukia daugiau populiarumo visoje Lietuvoje – 2017 m. Vilniuje dalyvių skaičius siekė 300 žmonių. 2018 m. orientaciniai žaidimai vyko Marijampolėje, Ukmergėje ir Alytuje.

Daugiau informacijos rasite Kovo 11-osios orientacinio žaidimo „Paskui nepriklausomybę“ „Facebook“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas