Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Laisvalaikis mieste: Vilniuje įrengta 10 nemokamų badmintono aikštelių

Vilniaus erdvės idealiai tinka sveikai ir smagiai leisti laisvalaikį. Tuo įsitikinę badmintono mėgėjų turnyro „Vilniaus plunksna“ organizatoriai, mieste įrengę 10 aikštelių, kuriose visą mėnesį kviečia nemokamai žaisti šį žaidimą.

Nuo Lukiškių aikštės iki Baltojo tilto, nuo Rūdnininkų gatvės skvero iki Kino, teatro ir muzikos muziejaus kiemo – „Vilniaus plunksna“ pristato vietas, kuriose įrengtos badmintono aikštelės.

Aikštelių sąrašą galite rasti čia. Jei neturite rakečių ar nenorite jų nešiotis vakarop išėję į miestą, raketes už nedidelį užstatą gausite šalia esančiose kavinėse.

„Tikiu kūrybiško ir gyvybingo Vilniaus idėja. Čia virš senamiesčio skraido oro balionai, Vilnele plaukia baidarės. Kodėl į šį paveikslą negali įsilieti skvereliuose elegantiškai žaidžiamas badmintonas? Juk tai – vienas lengviausių būdų sportuoti“, – sako aikštelių įrengimo projektą remiančios oro linijų kompanijos „Small Planet Airlines“ vadovas Vytautas Kaikaris.

„Badmintonas nereikalauja ypatingo sportinio pasirengimo ar įgūdžių. Tai – kūrybiškas ir demokratiškas žaidimas, kurį visi vaikystėje žaisdavome kiemuose, prie ežero ar jūros, – sako Žilvinas Stumbras, vienas „Vilniaus plunksnos“ organizatorių. – Norėjome šias patirtis sugražinti į miestą, kuriame dabar visi praleidžiame daugiausia laiko.“

Liudo Barono nuotr./Badmintono aikštelė prie Onos bažnyčios
Liudo Barono nuotr./Badmintono aikštelė prie Onos bažnyčios

Aikšteles bene pirmoji išbandė mados festivalio „Mados infekcija“ komanda, kuri pernai vasarą laimėjo badmintono mėgėjų turnyrą „Vilniaus plunksna“. Aistringa badmintono mėgėja dizainerė Sandra Straukaitė sako, kad žaisti su gera kompanija – sunkiai nusakomas malonumas. Jos komanda porą kartų per savaitę mėgėjiškai žaidžia sporto salėje, o dabar tai galės daryti gryname ore.

Skvere prie šv. Onos bažnyčios aikštelę išmėginęs geriausias visų laikų Lietuvos badmintonininkas Kęstutis Navickas teigia, kad šis žaidimas naudingas ir kūnui, ir sielai: „Taip, žaisdami badmintoną, judame fiziškai, tačiau taip pat svarbu, kad tai socialinis sportas – jo dėka laiką leidi su draugais, bendraminčiais, šeima“.

Penktus metus organizuojamas badmintono mėgėjų turnyras „Vilniaus plunksna“ šiemet vyks liepos 24 d. Vingio parke. Sporto, laisvalaikio, muzikos ir maisto festivalis kviečia draugiškai ir sveikai praleisti vasaros sekmadienį mieste su gera kompanija. Turnyro metu bus įrengta 16 aikštelių, kuriose, planuojama, sužais iki 300 badmintono mėgėjų. Turnyre nedalyvaujantys, tačiau „Vilniaus plunksnai“ prijaučiantys gaus raketes ir galės varžytis festivalio partnerių „Small Planet Airlines“ įrengtose žiūrovų aikštelėse.

Norintys žaisti turnyre kviečiami registruotis www.vilniausplunksna.lt iki liepos 14 d.Pagrindinis reikalavimas – 4 žmonių komandoje turi būti 2 vaikinai ir 2 merginos.

„Vilniaus plunksna“ Facebooke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas