Kaip rašo Telegraph.co.uk, iš kamieninių ląstelių mėsos juosteles generuojantys mokslininkai tiki, kad gali sukurti produktą identišką tikram mėsainiui.
Dirbtinės mėsos auginimo procesas yra toks imlus darbui, kad galutinis produktas, kurį siekiama turėti po aštuonių mėnesių, kainuos apie 250 tūkst. eurų, t.y. daugiau kaip 860 tūkst. litų.
Anot mokslininkų, pagaminę savo pirmą sumuštinį su mėsa, jie išplėst gamybos mastus, o tokiu būdu pagaminti produktai bus įperkami.
Masinė jautienos, kiaulienos, vištienos ir avienos gamyba laboratorijoje galėtų sumažinti gyvulininkystės aplinkai daromą žalą ir patenkinti nuolat augantį mėsos poreikį visame pasaulyje. Prognozuojama, kad per ateinančius 40 metų jis padidės dvigubai.