„Michelin“ apdovanojimą gavusio restorano šefas atskleidė, kaip idealiai iškepti otą

Prie Biskajos įlankos (Ispanija) įsikūrusio šeimos restorano „Elkano“ virtuvės šefas Aitoras Aregis atskleidžia ant žarijų idealiai iškepto oto receptą: žuvį jis skrupulingai renkasi iš vietos žvejų, kepa nenušveistą, o restorano klientams patiekia be garnyro. Dėl patiekalo patiekimo nesuklysta – 2015 m. „Elkano“ pelnė prestižinio „Michelin“ restoranų gido žvaigždutę.
Žvejo sugautas otas
Žvejo sugautas otas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Otas

„Labai svarbu gerai sutarti su žvejais. Jeigu nežinai, kas žvejojo, kur žvejojo, negali žinoti, ar žuvis tikrai gera. Jau daug metų vieni kitus pažįstame“, – sako A.Aregis.

„Elkano“ meniu priklauso nuo to, ką tą rytą pagavo žvejai. Virtuvės šefo teigimu, reikia žinoti, kur žuvis maitinosi, nes nuo to priklauso jos skonis – jeigu žuvis sužvejota netoli įlankos, vadinasi, ji – šviežia.

Be to, reikia atsižvelgti į sezoną, mat skirtingais metų laikais žuvies skonis keičiasi: ji visai kitokia prieš nerštą ir po jo.

A.Aregis prieš kepdamas žuvį persirengia, o jo marškiniai – švarutėliai, bet žuvies krepšelis atrodo kitaip.

„Jeigu nušveisčiau žuvį, gali įtrūkti žuvies oda ir kepant ant žarijų žuvis išsausėtų. Labai svarbu, kad kepant otą oda neįtrūktų“, – kulinarines subtilybes atskleidžia „Elkano“ šefas.

Elkano restorane otas patiekiamas be garnyro – jokių bulvių ir daržovių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų