Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mobilieji telefonai: daug – ne visada gerai

Išmaniųjų telefonų gamintojai neabejotinai išlepino savo pirkėjus visame pasaulyje. Dažnai pamirštama, kad mobilusis telefonas iš esmės yra skirtas rašyti trumposioms žinutėms ir skambinti. Tad ir renkantis naują telefoną iškyla galybė klausimų, kokie parametrai išties yra svarbūs, o kurie ne. Žinoma, rinktis visuomet yra geriausia pasitarus su profesionalais, kadangi jų patirtis leidžia kiek kitaip, ne tik iš vartotojo perspektyvos pažiūrėti į parduodamą prekę. Tačiau net ir nusipirkus itin naujo modelio puikų telefoną su naujausia operacine sistema, ilgai laikančia baterija, nuostabios kokybės nuotraukas darančiu fotoaparatu bei kitais patobulinimais, kurie pirkėjui atrodo ir yra reikalingi, vartotojai atranda tam tikrų telefonų funkcijų, kurios yra išties bevertės. Ir nors telefonų gamintojai jas pristato kaip naujausią inovaciją, tačiau jos gali ne tik būti nenaudingos, tačiau net ir trukdyti įprastam įrenginio naudojimui.
Išmanieji telefonai
Išmanieji telefonai / Fotolia nuotr.

Vartotojų atsiliepimai internetiniuose portaluose

Tikrai ne naujiena yra tai, kad internetas naudojamas ne tik informacijai platinti ar rasti, tačiau ir dalintis įvairiais patyrimais ar nuomonėmis. Įvairiausiuose elektronikos naudotojų tinklaraščiuose ir internetiniuose portaluose knibždėte knibžda įvairiausių apžvalgų, kuriose įprastai itin skeptiški vartotojai ieško kabliukų. Kaip bebūtų keista, daugiausiai pylos iš vartotojų sulaukia Samsung telefonai, kurie, pasak internautų, nors ir yra technologiškai pažangūs, tačiau vietomis tikrai neapgalvoti. Štai puikus pavyzdys yra Samsung Galaxy S6 Edge, kuris išleidimo metu gamintojo buvo pristatomas kaip itin funkcionalus dėl būtent lenkto ekrano. Tačiau ne visi šio telefono naudotojai tai atrado kaip teigiamą ypatybę. Pasak kai kurių apžvalgininkų, lenktas ekranas itin erzina svarbių susitikimų metu. Mat įprastiems telefonams pakanka išjungti telefono garsą bei apversti ir ant stalo padėti ekranu žemyn. Tokiu atveju jei kas ir skambina, telefonas neišblaško ir neerzina, kadangi šviečiančio ekrano nematyti. Tuo tarpu išmanusis telefonas Galaxy S6 Edge tokiu atveju vistiek ims mirksėti įvairiausiomis spalvomis, o lenkti ekrano šonai trikdys ne tik telefono savininką, bet ir visus susirinkimo dalyvius.

Scanpix nuotr./Samsung Galaxy S6 Edge Plus
Scanpix nuotr./Samsung Galaxy S6 Edge Plus

Kai papildomos funkcijos tampa geresnės nei telefonai

Nors Samsung mobilieji telefonai yra ganėtinai dažnai smerkiami telefonų naudotojų, jie vis dar yra populiariausių telefonų gamintojų sąrašo viršūnėje. Tačiau kai kurie gamintojo sprendimai, kaip ir anksčiau minėtas lenktas ekranas, verčia pagalvoti ar jie išties žino, ką daro? Puikus to pavyzdys – Galaxy Beam išmanusis telefonas. Pagrindinis šio telefono išskirtinumas yra jo viduje įmontuotas projektorius. Jo pagalba visus telefono ekrane matomus vaizdelius galima transliuoti tiesiogiai ant priešais esančio objekto – sienos, baltos lentos, stalo paviršiaus ar net lubų. Ir išties, vartotojai teigia, kad tai yra puiki funkcija telefonui, kurią galima panaudoti ne tik žiūrint įvairius vaizdo filmus, tačiau ir rodant nuotraukas ar kitą medžiagą savo draugams bei šeimos nariams. Pagrindinis ir bene svarbiausias vartotojų nusiskundimas šiuo telefono modeliu - apart projektoriaus funkcijos telefone nėra visiškai nieko gero. Jų teigimu, Galaxy Beam telefonas yra nepatogus naudoti, didelis bei veikiantis ne taip gerai, kaip kiti panašios klasės telefonai. Panaši problema yra ir su K Zoom modelio telefonu. Rinkai jis pristatomas kaip puikus telefonas su integruota profesionalios kokybės kamera, tačiau naudotojai šį išradimą linkę vertinti itin skeptiškai. Jų teigimu šio modelio telefonas yra greičiau geros kokybės fotoaparatas su itin prastai veikiančiomis telefono funkcijomis.

Pamoka gamintojams

Neretai pasitaiko ir atvejų, kuomet telefonų gamintojai, atradę naują galimą funkciją, ją įdiegia į naujus telefonus iki galo neišbandę. Šią problemą internautai pastebėjo taip pat Samsung telefonuose. Štai Galaxy S4 telefone buvo įdiegta „Smart Scroll“ funkcija, kuri, sekdama akių judėjimą, leidžia paslinkti ekrane matomą vaizdą be rankų pagalbos. Skamba išties nuostabiai, tiesa? Tačiau ko neįvertino Samsung – ši funkcija veikė, tačiau šokinėdavo dažniau nei reikia, taip nuolat trukdydama naudotojams pasinaudoti jos teikiamais privalumais. Kadangi Samsung šios problemos išspręsti nesugebėjo, tad visiems naudotojams teko tiesiog rankiniu būdu užblokuoti „Smart Scroll“ funkciją visiems laikams. Žinoma, Samsung iš to irgi pasimokė – nė vienas po Galaxy S4 modelio išleistas telefonas šios funkcijos nebeturėjo.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Išmanusis telefonas „Samsung Galaxy S4“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Išmanusis telefonas „Samsung Galaxy S4“

Dar viena Samsung klaida – širdies pulso sensorius telefone. Ši funkcija išties skatina pagalvoti – kaip tai išvis įmanoma? Belieka pasakyti tik tiek, kad ieškant prietaiso, kuris stebėtų širdies ritmo dažnį, geriausia būtų įsigyti išmaniąją apyrankę, o ne mobilųjį telefoną su tokia funkcija. Vartotojai teigia, jog tai ne tik itin nepatogi funkcija telefonui, tačiau ji ir itin smarkiai apkrauna telefono procesorių.

Kaip išsirinkti ir nesuklysti?

Renkantis mobilųjį telefoną patiems, internetas yra numeris vienas pagalbos šaltinis su visa įmanoma informacija. Tačiau reikėtų atidžiai perskaityti ne tik gamintojų ar pardavėjų puslapiuose nurodytus techninius parametrus, bet ir pasiskaityti įvairiausias apžvalgas bei vartotojų komentarus. Pastarieji dažniausiai apie naują gaminį pasako kur kas daugiau, nei gamintojai norėtų. Tad internetinės bendruomenės nuolat dalinasi savo patyrimais, taip skatindamos leisti pinigus tik tiems prietaisams, kurie išties veikia ir yra kur kas daugiau nei vien marketingo triukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai