Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mobilieji telefonai – tokie, kurie neišsikrauna?

Mobilieji telefonai jau gerą dešimtmetį tapo ištikimais kasdieniais palydovais, gelbstinčiais ne tik palaikant ryšį su šeimos nariais, tačiau ir pasitarnauja verslo reikalams spręsti. Tačiau blogiausia, kas gali nutikti – tai išsikrovęs mobilusis telefonas.
Telefonas
Telefonas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šią dieną visuomenė yra taip įpratusi prie pastovaus išmaniųjų technologijų veikimo, kad tikimasi, jog mobilusis telefonas nepakrautas išlaikys kuo ilgesnį laiką. Spartus gyvenimo tempas verčia mobiliuosius įrenginius naudoti nuolat, tad nenuostabu, kad pilną darbo dieną jie retai kada atlaiko. Žinoma, tokioje situacijoje gali padėti nešiojamos išorinės baterijos, kurių pagalba galima pakrauti telefoną. Tačiau tai vėlgi suteikia tam tikrus nepatogumus. Todėl vartotojai, rinkdamiesi naują mobilųjį telefoną, visuomet atkreipia dėmesį į baterijos talpą bei budėjimo laiką. Tačiau ne visada šie rodikliai parodo teisybę. Siekiant informuoti vartotojus apie realią situaciją, įvairūs internetiniai portalai periodiškai atlieka tyrimus, kuriais siekiama patikrinti, kurie vis tik mobilieji telefonai turi geriausias ir patvariausias baterijas.

Patvariausi telefonai vartotojų nuomone

Internetinis portalas „Consumerreports.org“ atliko tyrimą, kurio metu, remiantis naudotojų patirtimi, buvo išrinkti 5 ilgiausiai veikiantys telefonų modeliai. Kaip privalumus apžvalgininkai pažymėjo kuo greitesnį ir kuo retesnį krovimo laiką (naudojant gamyklinį greito krovimo pakrovėją). Taigi vartotojų nuomone patvariausių telefonų modelių trejetukas atrodo taip:

  1. Motorola Droid Turbo (BN). Šio telefono kalbėjimo laikas yra ilgesnis nei 24 valandos. Telefone yra integruota 3900 mAH talpos baterija, kuri palaiko greito krovimo ir bevielio krovimo funkcijas.
  2. Samsung Galaxy S7 Edge. Šio modelio telefono privalumas – 3600 mAH talpos baterija, kurią krauti galima ir belaidžių technologijų pagalba. Kalbėjimo laikas – daugiau nei 24 valandos.
  3. Samsung Galaxy S6 Active turi įmontuotą 3500 mAH talpos bateriją, kurią pakrauti galima tiek bevieliu būdu, tiek ir greitojo krovimo pakrovėju. Kalbėjimo laikas šiam modeliui – taip pat daugiau nei 24 valandos.

Įvertinus tyrimo rezultatus taip pat buvo pabrėžta, jog minėtieji 5 geriausias baterijas turintys modeliai taip pat pateko ir į bendrų vertinimų aukščiausias vietas. Įdomu tai, kad dar prieš keletą metų vartotojai ganėtinai atsargiai rinkosi telefonus su integruotomis baterijomis. Mat buvo manoma, jog ilgainiui silpnėjant telefono baterijai, ją užteks tiesiog pakeisti nauja neperkant kito telefono. Panašu, kad šiuolaikinės telefonų baterijos yra gaminamos naudojant naujas technologijas, tad yra visokeriopai patvaresnės.

Ekspertų testavimai visiems modeliams – vienodi

Portalo „Expertreviews.co.uk“ ekspertai taip pat kasmet testuoja geriausius ir patvariausius mobiliųjų telefonų modelius. Savo apžvalgose jie išsamiai paaiškina, kaip yra skaičiuojamas ir matuojamas baterijos veikimo laikas. Dažniausiai mobiliųjų telefonų baterijos testuojamos naudojant aukštos kokybės filmuotą medžiagą. Garsas visuomet perduodamas ne per garsiakalbius, o per ausines – taip tikrinamos realios telefono naudojimo galimybės. Svarbu paminėti ir tai, kad visi testavimai yra atliekami su įjungtu skrydžio rėžimu, išjungiant automatinius šviesos bei budėjimo rėžimus, bei nustačius optimalų ekrano apšvietimą. Skrydžio rėžimas panaikina galimybę telefonui testavimo metu patirti įvairius ryšio sutrikimus, kurie taip pat iškreipia ir baterijos veikimo laiką. Taigi ekspertai tokiu būdu siekia nustatyti, kokie telefonai veikia ilgiausiai išbandant juos identiškomis sąlygomis.

Rezultatai panašūs, tačiau nevienodi

Tyrimo rezultatai išties stebina net ir visko mačiusius telefonų ekspertus. Skirtumas tarp geriausios ir blogiausios baterijos veikimo laiko yra net 11 valandų. Dešimties mobiliųjų telefonų su geriausiomis baterijomis sąrašas atrodo taip:

  1. Samsung Galaxy S7 Edge – 18 val. 42 min.
  2. Samsung Galaxy S7 – 17 val. 48 min.
  3. OnePlus 3 – 16 val. 56 min.
  4. iPhone SE – 16 val. 46 min.
  5. Samsung Galaxy S5 Neo – 16 val. 27 min.
  6. Google Pixel XL – 15 val. 55 min.
  7. Samsung Galaxy S6 Edge – 15 val. 33 min.
  8. Samsung Galaxy A5 – 15 val. 26 min.
  9. Motorola Moto X Force – 15 val. 12 min.
  10. iPhone 6S Plus – 14 val. 58 min.

Panašu, jog Samsung jau senokai atrado inovatyvų būdą pagerinti telefonų baterijos gyvavimo laiką. Tačiau apmaudu, jog pastarųjų nesėkmių su naujausiuoju modeliu dėka vartotojų pasitikėjimas Samsung kaip mobiliųjų telefonų gamintoju vis stik slopsta. Pasirodo ir save inovacijų lyderiais savo gaminius vadinantys Apple neranda būdų kaip patobulinti jų integruojamas baterijas. Žinoma, iš visų operacinių sistemų, blogiausius rezultatus parodė telefonai su Windows Phone operacine sistema. Tad norintiems išsirinkti išties patvarų modelį, rekomenduojama įsigyti Android telefonus. O galbūt įsigyti naujausią telefonų rinkos žaidėją – Google Pixel mobilųjį telefoną? Juk rinktis tikrai yra iš ko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai