Kadangi sviestu aptepta pusė natūraliai būna viršuje, ji visuomet atsiduria ant grindų.
Kad patvirtintų šią teoriją, profesorius Chrisas Smithas ir jo komanda numetė 100 skrudintos duonos riekelių nuo „Manchester MET“ universiteto stalo. Stalas buvo apie 0,75 metro aukštyje.
81 proc. kartų duona nukrito sviestuota puse žemyn. Tyrimą atlikti užsakė komedijinio serialo „Big bang theory“ kūrėjai.
Jeigu norite, kad jums duona nukristų ne ant sviesto, turite pirkti didesnį stalą. Priešingu atveju teks atsisakyti smagaus užsimėmimo skrudintuvui leisti sviesti duoną į orą.
Esminis dalykas yra stalo aukštis, kuris lemia laiką, per kurį nukrenta duonos riekė. Tačiau reikšmės turi ir fizikiniai dėsniai. Oro pasipriešinimas taip pat lemia, kuria puse krenta duona.