Britų mokslo asociacijos tyrėjai nustatė, kad 80 proc. britų neteisingai ruošia arbatą – arbatžolių nepalieka vandenyje pakankamai ilgai.
Apklausus britus visoje šalyje paaiškėjo, kad 37 proc. jų arbatžoles puodelyje palieka vos 1-2 minutes. Pritraukimo laikas arbatai, priklausomai nuo arbatžolių rūšies, yra tarp 2 ir 5 minučių. Tiek laiko sugeba išlaukti vos 16 proc.
„Tai gali nuskambėti labai kontroversiškai, tačiau britai nesupranta, kaip reikia ruošti arbatą“, – sako Markas Miodownikas, profesorius iš Londono universiteto koledžo.
„Praktiniai sumetimai verčia mus pro langą išmesti chemijos žinias. Mes neleidžiame, kad arbata pritrauktų, kad būtų tinkamai atskleisti jos skoniai“, – sakė jis.
„Tai, žinoma, subjektyvu, tačiau man atrodo, kad žmonės daug netenka gerdami gėrimą, kuris galėtų būti žymiai turtingesnio skonio, vien dėl to, kad jie neleido arbatai pritraukti“, – aiškino profesorius.
„Galvoju apie visus tuos žmones, kurie augina ir renka šiuos augalus tam, kad galėtumėte patirti neįtikėtinai sudėtingo gėrimo skonį, o britai paskutinę minutę viską išmeta, nes nemoka jos tinkamai paruošti“, – pareiškė M.Miodownikas.