Naujas alus net pusę metų brandintas „Merlot“ vyno statinėse

Senovėje belgų vienuoliai virdavo sodrų, tamsaus gintaro spalvos alų. Jis buvo skirtas ne tik svečiams, bet ir parduodamas, kad turėtų lėšų abatijai išlaikyti. Šis alus buvo būtent toks, kokio ir ieškojo „Vilkmergės“ aludariai.
Alus, brandintas vyno statinėse
Alus, brandintas vyno statinėse / „Vilkmergės“ nuotr.

Įsipareigojimas garbingai atstovauti lietuviško alaus meistrystei skatino juos rasti būdų, kaip šį alų padaryti dar išskirtinesnį. Aludariai panaudojo keturis tamsius salyklus, kurie suteikia alui sodrumo, saldumo ir aromato.

Eksperimentuodami toliau jie prisiminė ir vienuolių vyndarystės tradicijas. Todėl naujas alus net pusę metų brandintas „Merlot“ vyno statinėse. Būtent toks brandinimas alui suteikė išskirtinį, pikantišką skonį – lengvai vaisišką ir ąžuolo aromatus bei sodrumą.

Riboto leidimo alaus pagaminta labai mažai – tik 4 000 juodo stiklo kvortų (0,82 L) su uždaromu dangteliu.

Ieškokite didžiosiose IKI parduotuvėse nuo vasario 16 d.

IKI logotipas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Artėja LEA kvietimas įsigyti naujus šilumos siurblius su kompensacija
Reklama
„BITmarkets“ parodoje „Next Block Expo“ laimėjo apdovanojimą už geriausią klientų aptarnavimą
Reklama
Verslo civilinė atsakomybė: kokių sričių įmonės ją patiria dažniausiai ir kodėl?
Reklama
Amžėjimas nėra nuosprendis: kas gali padėti išlaikyti energiją ir jaunystę?