Naujas alus net pusę metų brandintas „Merlot“ vyno statinėse

Senovėje belgų vienuoliai virdavo sodrų, tamsaus gintaro spalvos alų. Jis buvo skirtas ne tik svečiams, bet ir parduodamas, kad turėtų lėšų abatijai išlaikyti. Šis alus buvo būtent toks, kokio ir ieškojo „Vilkmergės“ aludariai.
Alus, brandintas vyno statinėse
Alus, brandintas vyno statinėse / „Vilkmergės“ nuotr.

Įsipareigojimas garbingai atstovauti lietuviško alaus meistrystei skatino juos rasti būdų, kaip šį alų padaryti dar išskirtinesnį. Aludariai panaudojo keturis tamsius salyklus, kurie suteikia alui sodrumo, saldumo ir aromato.

Eksperimentuodami toliau jie prisiminė ir vienuolių vyndarystės tradicijas. Todėl naujas alus net pusę metų brandintas „Merlot“ vyno statinėse. Būtent toks brandinimas alui suteikė išskirtinį, pikantišką skonį – lengvai vaisišką ir ąžuolo aromatus bei sodrumą.

Riboto leidimo alaus pagaminta labai mažai – tik 4 000 juodo stiklo kvortų (0,82 L) su uždaromu dangteliu.

Ieškokite didžiosiose IKI parduotuvėse nuo vasario 16 d.

IKI logotipas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis