„Ką mėgstu, tą mėgstu – dažnai eksperimentuoju virtuvėje. Ir šį, ir kitus užkandžius, kuriais šeima mėgaujasi ne pirmus metus, kūriau pats. Lašiniai yra vienas mano mėgstamiausių produktų. Dažnai jų nusiperku, bet šviežią skonį sunku ilgai išlaikyti. Kad taip greitai nesudžiūtų, sūdytus lašinius bandžiau laikyti stiklainyje, šaldiklyje. Pamėginau sumalti, nepagailėti česnako. Taip radosi puiki užtepėlė“, – naujo pagardo atsiradimą mena Vytautas.
Pašnekovas sako apie lašinių ir česnakų naudą žmogaus organizmui ne kartą diskutavęs su Kauno medikais, kurie bendrauja su kolegomis iš Šveicarijos. Šie savo pacientams galvos smegenų kraujagyslių profilaktikai rekomenduoja kasdien suvalgyti riekelę duonos su česnakais ir lašinukais. Česnakai turėtų sudaryti vieną dešimtąją lašinukų kiekio.
Užtepėlė V.Grigaravičiaus nurodymu gaminama tik iš sūdytų ir kietų nugarinės lašinių.
„Bandžiau ir iš šonelio, bet nepasiteisino. Maliau per smulkiausią tinklelį – ne tas. Geriausiai iš nugaros lašinių ir stambiai sumalant. Tokią užtepėlę pasigardžiuodama valgo visa šeima, taip pat ir vaikaičiai“, – sako V.Grigaravičius.