Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Oro kondicionieriai – investicija į kokybišką vasaros laiką

Bėgant metams ir tobulėjant technologijoms dauguma buitinių prietaisų ir įrenginių, naudojamų namuose, tampa ne prabanga, o paprasčiausia būtinybe. Vieni iš tokių įrenginių yra oro kondicionieriai. Dar prieš kelis dešimtmečius šiuos įrenginius galima buvo pamatyti tik prabangiuose ofisuose, viešbučiuose ar pasiturinčių žmonių namuose, tuo tarpu dabar galimybe namuose įsirengti oro kondicionierių pasinaudoja vis daugiau vidutines ir aukštesnes pajamas gaunančių Lietuvos gyventojų.
Darbas
Darbas / 123rf.com nuotr.

Ir iš tikrųjų, kam kentėti varginantį vasaros karštį ir nemalonias jo pasekmes – galvos skausmus, nuovargį, tingulį – jei galima tiesiog įsirengti oro kondicionierių ir džiaugtis produktyviu poilsiu bei maloniu laisvalaikiu namuose? Tokį retorinį klausimą sau užduoda vis daugiau gyventojų.

Kita vertus, per šiuos dešimtmečius tobulėjo ne tik vartotojai, bet ir prekių pasiūla. Dabar namų įrangos parduotuvėse galima rasti itin platų oro kondicionierių, pasižyminčių skirtingomis savybėmis, funkcijomis, galingumu ir pan., pasirinkimą. Ką jau kalbėti apie šių prietaisų pardavimu besispecializuojančias parduotuves, kuriose pasirinkimas yra dar platesnis!

„Vartotojai nėra įgudę rinktis oro kondicionierius, tad dažnai apsirinka, išsirenka netinkamą savo poreikiams prietaisą“-, teigė jau ilgą laiką oro kondicionierių platinimu užsiimantys pigu.lt specialistai. Anot jų, prieš įsigyjant tinkamą temperatūrą namuose padėsiantį užtikrinti oro kondicionierių, svarbu įvertinti kelis faktorius.

Kondicionieriaus tipas. Rinkoje egzistuoja platus oro kondicionierių pasirinkimas, todėl prieš jį įsigyjant svarbu gerai suprasti savo poreikius. Pats populiariausias oro kondicionierių tipas – patalpas vėsinantys kondicionierius. Laiką leidžiant vėsiose patalpose gerėja savijauta, koncentracija, didėja poilsio kokybė, todėl šie kondicionieriai yra tikri vasaros gelbėtojai.

Kitas populiarus pasirinkimas – oro kondicionieriai-konvektoriai. Šie kondicionieriai pranašūs tuo, kad skirtingai nuo klasikinių oro kondicionierių, geba orą patalpoje ne tik vėsinti, bet ir šildyti. Būtent ši kondicionierių savybė daro juos pranašesnius prieš kitus vėdinimo įrenginius, kadangi padeda užtikrinti patogią bei jaukią aplinką ir žiemą, ir vasarą.

Dar viena opcija – orą vėsinimo bei vėdinimo funkcijas turintys įrenginiai. Jie ištraukia, maišo, išvalo bei šildo orą, be to, dar ir taupo šilumą bei elektros energiją – jos sutaupoma iki 35%! Oro kokybė yra labai svarbus jūsų patalpų faktorius, todėl šie kondicionieriai pasitarnaus ne tik vasaros, bet ir žiemos laikotarpiu – vasaromis užtikrins patalpų vėsinimą, o žiemomis vėdinimą.

Kondicionieriaus galingumas. Oro kondicionieriai gali būti labai skirtingo galingumo. Tačiau kaip žinoti, koks yra reikalingas būtent jums? „Paprastai pakanka žinoti patalpos, kurioje norėsite įrengti kondicionierių, plotą. Kuo didesnė patalpa, tuo galingesnio oro kondicionieriaus prireiks norint ją atvėsinti”, – aiškino pigu.lt specialistai. Taigi, įvertinus patalpos dydį priimti sprendimą dėl oro kondicionieriaus galingumo poreikio bus kur kas lengviau.

Kondicionieriaus įrengimas. Dar vienas oro kondicionierių skirstymas – pagal jų įrengimo būdą. Patys populiariausi yra ant sienos įrengiami kondicionieriai, pasižymintys tyliu veikimu, didele galia, žema kaina bei plačiomis pasirinkimo galimybėmis.

Kitas variantas – lubiniai oro kondicionieriai, kurie, kaip ir galima tikėtis, yra įrengiami lubose. Tokiu būdu užtikrinamas tolygus oro paskirstymas keturiomis kryptimis, iš kurių kiekviena gali būti reguliuojama atskirai.

Kondicionieriaus priežiūra. Norint džiaugtis ilgu ir našiu oro kondicionieriaus veikimu, jį, kaip ir bet kurį kitą buitinį prietaisą, būtina nuolatos prižiūrėti. Patartina oro kondicionieriaus priežiūros ir valymo darbus atlikti bent kartą per metų ketvirtį. Taip galėsite džiaugtis puikiu ir ilgu oro kondicionieriaus veikimu.

Kondicionieriaus veikimo greitis. Oro kondicionierius privalo turėti oro temperatūros nustatymo funkciją ir bent kelias oro vėdinimo greičio funkcijas. Tai itin svarbu, kadangi net ir karščiausios dienos eigoje temperatūra vakarop gali keistis, todėl galite imti jaustis vėsiau, tad ir temperatūrą norėsis kiek paaukštinti. Taigi, oro kondicionierius pasižymintis šiomis funkcijomis – tiesiog būtinybė.

Kondicionieriaus veikimo garantija bei kokybė. Renkantis oro kondicionierių svarbu atkreipti dėmesį ir į pardavėjo bei gamintojo reputaciją, kitų pirkėjų atsiliepimus bei sužinoti, ar jūsų pirkiniui yra taikoma kokybės garantija. Kitas svarbus veiksnys – techninė pagalba. Idealiausia, jei pardavėjas ar gamintojas siūlo ne tik kokybišką prekę bei kelių metų garantiją, bet ir įsipareigoja gedimo atveju atvykti į jūsų namus ir suteikti taisymo paslaugas.

Kita. Prieš įsigyjant oro kondicionierių svarbu omenyje turėti ir dar kelis dalykus. Visų pirma, svarbu išsiaiškinti koks yra kondicionieriaus veikimo metu keliamas triukšmo lygis (dažniausiai varijuoja nuo 19 iki 60 dB), o taip pat išsiaiškinti, ar prietaisas turi santykinės oro drėgmės mažinimo funkciją, užtikrinančią malonų pojūtį ir komfortą patalpose bei automatinio veikimo funkciją, kuri prietaisui leidžia automatiškai išsijungti ar įsijungti, priklausomai nuo patalpos oro temperatūros. Žinoma, šios funkcijos nėra būtinos, tačiau neabejotinai jums pasitarnaus.

Kondicionierių pasirinkimas šiais laikais yra itin platus, o patys oro kondicionieriai yra nebe prabanga, o tiesiog būtinybė, padedanti užtikrinti patogią jūsų kasdienybę. Investuokite į savo vasarą protingai, įsigydami oro kondicionierių, padėsiantį užtikrinti malonų jūsų laiką namie.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas