Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio įdomybės: olimpiečiui sąskaita už „Pokemon Go“ – 5 tūkst. dolerių

Nors japonų olimpietis gimnastas Kohei Uchimura yra net šešis kartus iškovojęs pasaulio čempiono vardą, žaidime „Pokemon Go“ didelių laimėjimų jis greičiausiai nepasieks, ypač po to, kai gavo sąskaitą už tarptinklinio ryšio paslaugas Rio de Žaneire.
„Pokemon Go“
„Pokemon Go“ / Scanpix nuotr.

Į neseniai išpopuliarėjusį žaidimą įsitraukęs K.Uchimura nustėro, kai gavo beveik 5 tūkst. dolerių sąskaitą už mobiliojo ryšio paslaugas. Sportininko laimei, Japonijos mobiliojo ryšio operatorius sąskaitą sutiko sumažinti iki beveik 3 tūkst. dolerių.

***

Medicinos žurnalas „The Lancet“ paskelbė, kad dėl mažo ir išsivysčiusių, ir besivystančių pasaulio šalių gyventojų fizinio aktyvumo pasaulio ekonomika praranda maždaug 61 mlrd. eurų. Teigiama, kad dėl fizinio aktyvumo stokos šalys turi skirti daugiau lėšų sveikatos priežiūros sistemai.

Gyventojai praranda darbo našumą, atsiranda didesnė neįgalumo tikimybė, sumažėja gyvenimo trukmė. Tiesa, daugiau nei 40 proc. visos pasaulio ekonomikų prarandamos sumos atiteko JAV. Žurnalas taip pat paskelbė, kad aštuonias valandas sėdomis kasdien praleidžiantys žmonės gali kompensuoti neigiamas nejudros pasekmes, jei fiziniam aktyvumui skirs bent valandą per dieną.

***

Virš Kalifornijos be parašiuto iš lėktuvo iššokęs Luke'as Aikinsas tapo pirmuoju žmogumi, nusileidusiu į žemę be parašiuto. Iššokęs iš lėktuvo, ekstremalas 2 min. krito žemyn, paskui paskutinėmis akimirkomis persivertė ore ir sėkmingai nusileido ant 900 m2 ploto tinklo.

42 metų vyras sugebėjo tiksliai nusileisti ant tinklo dėl šalme įtaisytos perspėjimo sistemos, padėjusios koreguoti kritimo trajektoriją pagal palydovinės navigacijos sistemos signalus, taip pat dėl išmoningos prožektorių sistemos ant žemės, dėl kurios nusileidimo vieta buvo matoma iš beveik 8 km aukščio.

***

Argentina po poros metų ketina pradėti komercinius skrydžius į Antarktidą. Planuojama Antarktidoje esančioje Marambijo bazėje pastatyti radarą, o keleivius į bazę iš Ugnies žemės du kartus per savaitę skraidintų valstybinė oro linijų bendrovė.

Medicinos žurnalas „The Lancet“ paskelbė, kad dėl mažo ir išsivysčiusių, ir besivystančių pasaulio šalių gyventojų fizinio aktyvumo pasaulio ekonomika praranda maždaug 61 mlrd. eurų.

Šiuo metu Marambijo bazėje gali apsistoti apie 150 žmonių. Pranešama, kad turistai galėtų apsilankyti ir kitose bazėse, jei tai netrukdytų moksliniams tyrimams. Keliautojams būtų siūloma Antarktidoje viešėti nuo keturių iki septynių dienų. Sėkmingai įgyvendinus planą, Argentina taptų pirmąja valstybe pasaulyje, rengiančia reguliarius skrydžius į Antarktidą.

***

Galbūt meilė neturi ribų, bet Paryžius pasiryžęs jas nustatyti – Prancūzijos sostinės pareigūnai nutarė griežčiau kovoti su tradicija, pagal kurią poros kabina spynas ant miesto tiltų kaip neblėstančios meilės ženklą. Pernai birželį miesto tarnybos pašalino šimtus tūkstančių tokių spynų nuo miesto tiltų. Ypač susirūpinta dėl garsiojo Menų tilto, kai dalis jo pėsčiųjų tako įgriuvo, nes neatlaikė ant turėklų užkabintų spynų svorio.

Tačiau tai nepakeitė turistų įpročių – jie tiesiog pradėjo kabinti daugiau spynų ant Naujojo tilto, kuris yra seniausias Paryžiuje, pastatytas prieš daugiau negu 400 metų. Romantiški turistai iš viso pasaulio jau daug metų stengdavosi apsilankyti ant Menų tilto per Senos upę, užkabinti ant jo turėklų amžiną meilę simbolizuojančią spyną, ant kurios užrašyti įsimylėjėlių inicialai, ir išmesti raktą į upę. Tikima, kad toks ritualas užtikrins meilės tvarumą.

Parengta pagal užsienio spaudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas