Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą Lietuvos SPA centrų istorijoje – suaugusiųjų savaitė (savaitė be vaikų)!

Sakoma, kad pajaustum, jog išties gyveni, turi sustiprinti savo pojūčius. Paragauti to ko niekada neragavai, pajusti tai ką visada svajojote pajusti. Kiekvienam žmogui kartais reikia tiesiog sustoti. Sustoti skubėti į darbą, susitikimą, prekybos centrą ar namo. Reikia įsiklausyti į tai ką jaučiate, į tai ko norite, o gal prisiminti tai ko jau senai pasiilgote? Leistis į netikėtą ir pojūčių kupiną kelionę, nežinant kur ji nuves.
Moteris.
Moteris. / Fotolia nuotr.

Psichologės Irenos Kisieliūtės teigimu, mes gyvename triukšmingame pasaulyje kur pabūti tyloje tampa prabanga. 2011 metais ,,Pasaulio sveikatos organizacijos” (World Health Organization) paskelbtoje ataskaitoje “Akustinė tarša: modernus maras”( ang. ,,Noise pollution: a modern plague”) padaryta išvada, kad aplinkos triukšmas turi neigiamą poveikį žmogaus sveikatai.

Kiekvieną akimirką girdime įvairią muziką, TV ar radijo naujienas ir, žinoma, tūkstančius įvairių garsų, daugelį kurių mes patys nuolat atkuriame savo mintyse. Nuo sugebėjimo atsipalaiduoti priklauso mūsų kasdienė savijauta. Žmogus, kurio kūnas yra įsitempęs, jaučia psichologinę įtampą, nukenčia jo santykiai su aplinkiniais. Tik pamąstykite, kiek laiko per dieną mes praleidžiame visiškoje tyloje? Atsakymas greičiausiai nustebino jus pačius. Buvimas tyloje ir ramybėje mažina stresą ir įtampą, papildo mūsų protinius išteklius, regeneruoja smegenų ląsteles.

Kaip teigia psichologė, kartais reikia tiesiog stabtelėti, pasimėgauti tyla ir ramybe, skirti laiko tik sau. Skirti laiko savo sveikatai, pomėgiams ir atsipalaidavimui. Skirti laiko savo antrai pusei ar sau pačiam, pasielgti vėjavaikiškai, palikti vaikus seneliams ir bent kelias dienas pagyventi tik sau. Atkurti švelnumą ir romantiką tarpusavio santykiuose, kuriuos dažnas iš mūsų paslepia po kasdienės rutinos šydu. Ar jau įkvėpėme Jus ieškoti ramybės ir tylos kampelio?

Tokią ypatingą vietą ištroškusiems poilsio ir naujų pojūčių siūlo SPA VILNIUS! Spalio 3-9 dienomis Druskininkuos ir Anykščiuose įsibėgėja savaitė be vaikų. Šią savaitę, visi atvykę suaugusieji gali visapusiškai pasimėgauti poilsiu ir ramybe, o tėvai – praleisti laiką tik dviese, vėl įpūsti romantikos kibirkštį, prisiminti medaus mėnesio saldumą ir... spėti pasiilgti savo mažųjų. Suaugusieji turės galimybę pasinerti į paslaptingą ir įvairių nuotykių kupiną SPA pasaulį, kuriame Jūsų laukia aromaterapinio masažo pamokos, geriausių Prancūzijos vynų degustacija, bei dar daug staigmenų, kuriomis galite lepintis šios savaitės metu.

Kyla dvejonių, ar teisinga palikti mažuosius jų visuomet išsiilgusiems seneliams, skirti šiek tiek daugiau dėmesio sau, išvykti neilgoms atostogoms? Suprantama, juk vaikai – ne tik tėvų, visuomenės, bet ir mūsų didžiausia vertybė: tam pabrėžti ne tik paskelbėme rugpjūtį SPA VILNIUS vaikų mėnesiu, bet ir laukiame mažųjų svečių ištisus metus!

„Net kelios dienos poilsio be vaikų sustiprina ne tik ryšius tarp visų šeimos narių, bet ir juos pačius. Vaikams yra svarbu suprasti, jog jie gali pabūti be tėvų ir, kad jie sugrįš – taip statomi abipusio pasitikėjimo pagrindai.“, – sako psichologė Irena Kisieliūtė.

SPA VILNIUS suaugusiųjų savaitės metu visų atvykusių laukia ypatingi pasiūlymai, specialiai šiai savaitei organizuojami užsiėmimai, pramogos bei malonios staigmenos.

O kiekvienais metais spalio pabaigoje – lapkričio pradžioje, vaikų rudens atostogų metu SPA VILNIUS Druskininkuose bei Anykščiuose organizuoja vaikų savaitę. Šios savaitės metu mažųjų klietų laukia įdomios pamokėlės ir smagūs užsiėmimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito