Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Poetas-alpinistas“ užlipo ant JAV ambasados stogo Paryžiuje

Poetu ir alpinistu save vadinančiam keistuoliui ketvirtadienį pavyko prasmukti pro apsaugą ir užlipti ant JAV ambasados stogo Paryžiuje.
Herve'as Couasnon
Herve'as Couasnon / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Herve'as Couasnon, anksčiau  panašiai prasmukęs į Prancūzijos Nacionalinę Asamblėją ir vieną atominę elektrinę, nuo stogo paskambinęs naujienų agentūrai AFP sakė, kad nori susitikti su prezidentu Baracku Obama, perduoti jam savo CV ir pasikalbėti apie taiką – taip primindamas JAV vadovo vizitą Artimuosiuose Rytuose.

Pagalbos tarnybos pareigūnai apsupo ambasados pastatą ir ištempė apsauginį tinklą baimindamiesi, kad ekscentriškasis autobuso vairuotojas gali paslysti ir nukristi nuo metalinės užtvaros, ant kurios buvo įsitaisęs ant pastato stogo.

Pirmą kartą H.Couasnono pavardė į antraštes pateko 2002 metais, kai jis prasmuko į Nacionalinę Asamblėją, kai joje kalbą sakė tuometinis ministras pirmininkas Jean-Pierre Raffarinas, ir dar suspėjo jam įteikti sportinį prizą, kol buvo apsaugos išprašytas.

Vyriškis tvirtina, kad ne pirmą kartą šturmuoja JAV diplomatijos tvirtovę – anksčiau jau yra tai daręs 1991 metais, kai vyko Persijos įlankos karas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento