Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Populiariausi mitai apie ekologiškas grožio prekes

Šiandien ekologija labai madinga. Prieš keletą metų prisidėjusi savotiška ekologiškų produktų psichozė pasiekė ir Lietuvą. Lietuviai vis dažniau ieško ne tik ekologiškų ir sveikų maisto produktų, bet ir saugių gaiviųjų gėrimų, indų ar žaislų. Ne išimtis ir ekologiškos grožio priemonės. Anot didžiausios Lietuvoje elektroninės parduotuvės Pigu.lt specialistų, susidomėjimas ekologiškomis grožio prekėmis labai išaugo per pastaruosius metus, tačiau pirkėjai ne visada žino, kad ekologiškos ir natūralios grožio prekės yra du skirtingi dalykai. Taigi, pats laikas paneigti populiariausius mitus apie ekologišką kosmetiką.
Veido kremas
Veido kremas / Vida Press nuotr.

Mitas Nr. 1: natūralios grožio prekės visada yra ekologiškos.

Netiesa! Pasak Pigu.lt specialistų, natūraliose grožio priemonėse tikrai ne visos sudedamosios dalys yra natūralios, dažniausiai yra vienas pagrindinis natūralus ingredientas, o ir tas pats dažnai būna vanduo. Tuo tarpu, ekologiški grožio produktai yra gaminami iš žolelių ir kitų ekologiškų ingredientų. Tokiose grožio prekėse nėra jokių dirbtinių kvapiklių, parabenų ir konservantų. Pakanka vien palyginti natūralių ir ekologiškų gaminių sudėtį ir greitai pamatysite skirtumus. Be to, skiriasi ir šių produktų kaina.

Mitas Nr. 2: ekologiškose grožio priemonėse nėra jokių cheminių priemaišų.

Netiesa! Ekologiškų produktų sudėtis priklauso nuo sertifikatų reikalavimų, kuriuose dažniausiai numatyta, kad ekologiškų ir natūralių medžiagų gaminyje turi būti ne mažiau kaip 95 proc. Likę 5 proc. gali būti ir dirbtinės medžiagos. Kita vertus, reiktų atminti, kad ne visa chemija turi neigiamos įtakos žmogaus organizmui. Nemažai cheminių būdu pagamintų priedų iš tiesų yra natūralios kilmės, jie nėra nei žalingi, nei pavojingi. Be to, šie dirbtiniai priedai yra būtini, norint sukurti atitinkamą produkto konsistenciją.

123rf.com nuotr./Ekologiškas kremas
123rf.com nuotr./Ekologiškas kremas

Mitas Nr. 3: ekologiškų grožio priemonių poveikis abejotinas.

Netiesa! Ekologiškos grožio prekės nesukuria momentinio efekto, jų poveikį galima pastebėti, tik ilgiau jas naudojant. Tikriausiai daugelis pastebėjo, kad kai kurie šampūnai geriau putoja, taip yra dėl to, kad jų sudėtyje gausu parabenų ir kitų cheminių priemaišų, kurios padeda šampūnui greičiau suputoti. Tad labai dažnai susidaro įspūdis, kad toks šampūnas yra kokybiškesnis. Tuo tarpu, ekologiškame šampūne minėtų medžiagų, atsakingų už putojimą, nėra ir niekada nebus. O kad plaukai gerai išsiplautų tokiu šampūnu, specialistai rekomenduoja galvą trinkti šiek tiek ilgiau. Be to, reiktų atminti, kad priešingai nei sintetinės grožio priemonės, ekologiškas produktas neturi šalutinio poveikio. Sintetinėje kosmetikoje naudojami cheminiai priedai gali tapti dermatito ar įvairių alergijų priežastimi.

Mitas Nr. 4: ekologiškos grožio prekės labai brangios, nes ekologija madinga.

Netiesa! Ekologiški grožio produktai išties nėra pigūs, tačiau jų populiarumas neturi nieko bendro su kaina. Gaminant ekologišką produktą, naudojamos tik natūralios medžiagos, kurios gaunamos tik tada, jei įmonė, gaminanti ekologiškas grožio priemones, laikosi tam tikrų reikalavimų. Ekologiški daržai negali būti tręšiami, visokie vabaliukai ir kiti kenkėjai yra nuimami rankomis, tokiems daržams naudojamas specialus vanduo, kuris neturi sąlyčio su išoriniais vandens šaltiniais ir pan. Taigi, norint sukurti ekologišką produktą, reikia nemažai laiko, pastangų ir investicijų. Visa tai atsispindi ir kosmetikos kainoje. Tiesa, norintys sutaupyti turėtų atminti, kad ekologiškos grožio prekės internetu kainuoja pigiau, o jų kokybė visiškai nenusileidžia tiems produktams, kurie stovi tradicinių parduotuvių lentynose.

SHUTTERSTOCK nuotr./Kremas
SHUTTERSTOCK nuotr./Kremas

Mitas Nr. 5: ekologiškas grožio priemones galima pasigaminti.

Netiesa! Jei turite ekologiškų vaistažolių, daržovių, vaisių ar medaus, galite pasigaminti ekologišką veido ar plaukų kaukę ir namuose, tačiau, kuriant rimtesnes grožio priemones, pavyzdžiui kremus ar serumus veidui, vien to tikrai nepakaks, nes būtina turėti žinių, patirties ir specialių priemonių. Visos ekologiškos grožio prekės internetu yra sertifikuotos ir atitinka itin aukštus ir griežtus kokybės reikalavimus. Tuo tarpu, namų sąlygomis pagaminta kaukė yra tik eksperimentinis produktas.

Mitas Nr. 6: ekologiški produktai negali sumažinti gilių raukšlių.

Netiesa! Visiškai atsikratyti raukšlių gali padėti tik chirurgo skalpelis. Raukšlės išvagoja veidą tada, kai odai pradeda trūkti drėgmės ir ji praranda elastingumą, todėl kiekviena moteris ar vyras turėtų reguliariai drėkinti odą. Žinoma, naudojant ekologiškas grožio priemones, stebuklas neįvyks ir raukšlės nedings, tačiau jos tikrai gali sumažėti. Be to, reiktų atminti, kad veido oda yra mūsų gyvenimo būdo atspindys, todėl būtina reguliuoti mitybą, atsikratyti žalingų įpročių, daugiau judėti ir būti gryname ore.

Mitas Nr. 7: ekologiškos grožio priemonės gali vaikams sukelti alergiją.

Ekologiška kosmetika, gaminama vaikams, turi atitikti griežtus kokybės reikalavimus ir sertifikatus, todėl jų gamyboje naudojamos tik alergijos nesukeliančios, tačiau veiksmingos medžiagos. Kita vertus, jei ant pakuotės nėra užrašo, kad produktas yra hipoalerginis, o vaikas yra alergiškas, turėtumėte būti atsargūs, pavyzdžiui, bičių pikiu praturtintas šampūnas, vaikui, alergiškam medui, gali sukelti odos bėrimus. Todėl visiškai nesvarbu ar ekologiškos grožio priemonės internetu perkamos ar tradicinėje parduotuvėje, būtina gerai perskaityti jų sudėtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas