Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Praktiški pastebėjimai apie kosmetiką

Be kosmetikos tikriausiai neišgyvena nė viena mergina. Vienoms mažiau, kitoms daugiau, tačiau visoms reikalingos tam tikros kosmetikos priemonės – parfumerija, lūpų dažai, pudra, makiažo pagrindas, dekoratyvinė kosmetika ir pan. Elektroninės parduotuvės, pavyzdžiui, Pigu.lt, suteikia galimybę dailiosios lyties atstovėms apsipirkti net neišeinant iš namų, tačiau prieš perkant reikia žinoti, ko norite, ko reikia ir kokia kosmetika internetu jums tinka. Tad dalinamės keliais praktiškais pastebėjimais apie kosmetiką.
Makiažo priemonės
Makiažo priemonės / „Fotolia“ nuotr.

Kvepalai – ne visada kvepalai

Parfumerija yra viena dažniausiai įsigyjamų prekių. Daugelis merginų tai jau žino, tačiau kitoms vis dar lengva suklysti, kad kvepalai ne visuomet yra išties kvepalai. Kvapieji skysčiai pagal savo koncentraciją yra skirstomi į tris rūšis. Pirma, kvepalai – tai aromatingiausia parfumerija, jų užtenka vos kelių lašų ant kūno ir kvapas išlieka visą dieną, dažniausia naudojama vakare, per šventes. Kiek silpnesnis, dažniausiai naudojamas kasdien, nes neerzina intensyviu kvapu, yra parfumuotas vanduo. Jį galima purkšti ant kūno arba ant drabužių. Silpniausias kvapų paletėje yra tualetinis vanduo, jis purškiamas ant drabužių. Todėl renkantis kvepalus visuomet atkreipkite dėmesį į tikrąją parfumerijos rūšį. Žinoma, užsakant kvepalus internetu, geriausia žinoti, kokių kvepalų norima, kokie jau buvo išbandyti arba testuoti įprastose parduotuvėse. Tačiau plačiau pasidomėjus parfumerija ir kvapiųjų medžiagų sudėtimi, galima net nepauosčius rasti kvepalus, kurie jums tiktų.

Fotolia nuotr./Parfumerija
Fotolia nuotr./Parfumerija

Kvapai yra išskiriami į keturis pagrindinius porūšius. Jei žinote, kurie jums tinka ir patinka, tuomet lengvai galite įsigyti naujus kvepalus vadovaujantis šiomis kvapų linijomis:

  • Gėlių kvapai. Tai ganėtinai švelnūs, subtilūs kvapai, idealus pasirinkimas elegantiškoms ir subtilioms moterims. Gėlių kvapai pasižymi ilgiau išliekančiu kvapu.
  • Citrusiniai kvapai dažnai vadinami seniausiais kvepalais, kadangi jie yra seniausiai naudojami kvepalų gamyboje. Lengvas, gaivus citrusų aromatas tinka pasitikinčiomis savimi moterims. Beje, svarbu paminėti, jog citrusų kvapas suteikia žvalumo bei energijos.
  • Sodrūs medienos kvapo kvepalai yra subtiliai elegantiški, todėl labiau priimtini vyresnio amžiaus moterims, nors šį kvapą vis dažniau atranda ir jaunimas.
  • Rytų šalys asocijuojasi su smilkalais, o būtent jie ir buvo kvepalų pradininkai. Tad nenuostabu, kad rytietiškas kvapas primena smilkalus. Aštrus aromatas, turintis savybę išlikti ilgai, tad pasikvepinimui užtenka lašelio ir kvapas neapleis visą dieną.

Ką daryti, jei baisu pirkti internetu

Įsigyti kremą, dušo žele, netgi blakstienų tušą internetu yra lengva. Pvz. renkantis blakstienų tušą, tereikia žinoti kokios spalvos norima (juodos, rudos ar kt.), kokia šepetėlio forma labiausiai pasiteisino praeityje arba galima apsispręsti pagal pateiktą produkto aprašymą, kuriame nurodoma, kokio rezultato tikėtis (atskiriamos ir sutankinamos blakstienos, pailginamos blakstienos ar pastorinamos). Taigi, paprasta. Tuo tarpu, renkantis tokius kosmetikos produktus kaip makiažo pagrindas, maskuojantis kremas, biri pudra ir pan., tenka imtis gudrybių. Juk išsirinkti tinkamiausią spalvą žvelgiant tik į paveikslėlį, gana sudėtinga. Tai, ką matote kompiuterio, mobiliojo telefono ar planšetės ekrane, gali ryškiai skirtis nuo realybės. Ar yra kokia gudrybė? Žinoma, reikia užsukti į parduotuvę, pabandyti nusižiūrėtų prekių mėginius ir nustatyti, kuri spalva labiausiai tinka jūsų odos tipui. Tuomet pasižymėkite spalvos kodą ir drąsiai pirkite internetu, nes elektroninėse parduotuvėse parduodamų prekių kodai yra tie patys, kuriuos suteikė gamintojai ir kokius matote įprastose parduotuvėse.

Kosmetika turi galiojimo laiką

Susigundžius itin palankiomis akcijomis, norisi prigriebti daugiau to paties produkto. Juk kartais užsakant kosmetiką internetu, didesnis pirkinių krepšelis reiškia nemokamą pristatymą ar papildomas dovanas. Tačiau būkite atsargūs, kosmetika turi galiojimo laiką. Pirmiausia, pasidomėkite, kiek jūsų planuojamas įsigyti produktas galioja. Antra, įvertinkite, per kiek laiko jį sunaudosite. Tuomet paskaičiuokite, kiek spėsite sunaudoti iki galiojimo laiko pabaigos.

Fotolia nuotr./Makiažas.
Fotolia nuotr./Makiažas.

Taip pat nepamirškite reguliariai patikrinti namuose esančios kosmetikos, galbūt kosmetinėje jau buriuojasi priemonės su seniai pasibaigusiu galiojimu. Taip pat peržiūrėkite kosmetiką, kurios dėl vienos ar kitos priežasties nebenaudojate ir neplanuojate naudoti, tačiau jos dar daug ir išmesti gaila – padovanokite tokias priemones draugėms ar specialiose socialinio tinklo Facebook grupėse paramos ieškančioms panelėms, kurios taip pat norėtų pasigražinti, bet neišgali sau nusipirkti nė paprasčiausio veido kremo.

Kaip laikyti kosmetiką?

Jei jau žinome, kaip įsigyti ir kaip naudoti kosmetiką, tuomet verta prisiminti pagrindines kosmetikos laikymo paslaptis. Netinkamai laikoma kosmetika greičiau pasensta, netgi sugenda, praranda savo savybes ir tampa netinkama naudoti. Kosmetiką geriausia laikyti kambario temperatūroje sausoje vietoje, geriausia kokiame nors stalčiuje, kur nepatektų tiesioginė saulės šviesa. Panaudojus, visuomet uždaryk kosmetikos pakuotes – palikus pradarytas daugelis kosmetikos priemonių gali pradėti greičiau gesti. Veido kremą geriau pasemkite plastikine mentele, o ne pirštu. Pirštu galite „pasėti“ nešvarumų ar bakterijų priemonės indelyje ir užteršti produktą, o tai būtų labai negerai. Tad visą kosmetiką geriau laikykite steriliai, o ją tepkite specialiomis priemonėmis, pavyzdžiu, makiažo teptukais, skystai pudrai skirta kempinėle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?