Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Praktiškos dovanos laimi – prekės namų interjerui

Kone kosminiu greičiu praūžus vasarai vis dar gyvenama puikiais atostogų prisiminimais, tačiau kalendorius ir oras už lango sufleruoja ką kitą. Trumpėjančios dienos, ilgėjančios naktys, vis stipriau spustelėjantis šaltis ir lapkričio mėnuo ant nosies reiškia tik viena – nenumaldomai artėja Kalėdos.
Dovana
Dovana / Vida Press nuotr.

Ir nors Kalėdos kilo kaip religinio pobūdžio šventė, tačiau pastaruoju metu ji tapo daugiau galimybe pabūti su šeimos nariais ir artimaisiais bei parodyti dėmesį dovanojant įvairias dovanas. Tačiau dovanos perkamos ne tik artėjant didžiosioms metų šventėms. Įprasta dovanas dovanoti ir kitų švenčių proga – gimtadienių, įkurtuvių ir kitų įsimintinų progų metu. Būtent dovanų pirkimo manija yra dažniausiai šventinę nuotaiką sugadinantis rūpestis. Stumdymasis prekybos centrų eilėse tampa tikru galvos skausmu, paverčiančiu Kalėdas grynų gryniausia kančia. Negana to, net ir patiems artimiausiems žmonėms būna sunku išrinkti dovaną. Visuomet norisi padovanoti kažką ypatingo. Tačiau, nors ir dauguma žmonių nenori to pripažinti, bet geriausia dovanoti praktiškas dovanas. Tačiau ką gi rinktis ir ką reikėtų daryti, norint pasilengvinti pasiruošimą šventėms?

Namų interjero prekės – puiki dovana bet kokia proga

Jei ilgą laiką tenka sukti galvą apie tai, ką gi nupirkti artimam žmogui, įkvėpimo galima ieškoti ir internete. Interneto platybėse pilna įvairių idėjų, o taip pat ir internetinių parduotuvių katalogų, kuriuose galima rasti įvairių prekių pavyzdžių. Renkant dovaną pirmiausia derėtų prisiminti – kad ir kaip gerai pažįstamam žmogui renkama dovana, net ir šimtą kartų ją apsvarsčius, retkarčiais ji gali nesusilaukti tiek entuziazmo iš gavėjo, kiek buvo tikimasi iš anksto. Todėl išlaidauti dovanoms išties nėra verta.

Štai namų interjero prekės yra puikus pasirinkimas ieškantiems universalių ir praktiškai panaudojamų dovanų. Nors įvairios žvakės ir žvakidės kai kuriems jau atrodo tarsi atgyvena, tačiau tai yra nesenstanti klasika. Juolab, kad šiuolaikiniai žvakidžių gamintojai pasitelkia inovatyvius dizainus, kurie nė iš tolo neprimena senovinių, visiems iki gyvo kaulo įgrisusių interjero detalių. Jei žvakidžių idėja vis dar atrodo ne itin patraukli, galima įsigyti kitų įvairių prekių – įvairių reprodukcijų, rėmelių sistemų, kurios leidžia susikurti savo meno šedevrą ant bet kurios namų sienos. Ieškantiems išties patikimos dovanos, kuri įtiktų bet kuriam, net ir išrankiausiam skoniui, siūlytina rinktis daiktadėžes. Kiekvieno mūsų namuose pilna įvairių smulkių daiktų, kurių dažnai nėra kur laikyti. Daiktadėžes yra puiki vieta laikyti įvairius mažmožius jiems neužimant daug vietos. O kadangi daiktų dėžių gamintojai atsižvelgia į pirkėjų pomėgius, galima įsigyti ir itin unikalaus dizaino vienetinių daiktadėžių. Tokia dovana neabejotinai bus nuolat naudojama.

Kas tinka įkurtuvėms, ne visada tiks vestuvėms

Svarbu tinkamai įvertinti, kokiai progai ieškoma dovanų. Štai, pavyzdžiui, vestuvėms dovanojamos dovanos turi būti ne tik naudingos, bet ir šiek tiek ištaigingos. Tuo tarpu įkurtuvėms ar net gimtadieniui neretai prašoma padovanoti ganėtinai įprastus buitinius ar namų interjero reikmenis. Taigi jei planuojama eiti į įkurtuves, geriausia pasiteirauti šventės organizatorių – kas jiems iš ties būtų naudinga ir reikalinga. Tokiu atveju nieko nenustebins ir gražiai įpakuotas skalbinių krepšys. Tuo tarpu panaši dovana vestuvių proga veikiausiai nesusilauks didelių ovacijų. Žinoma, vestuvinės dovanos neretai būna derinamos tiesiogiai su jaunavedžiais – jie patys pasisako, kokių reikmenų reikėtų jų bendro gyvenimo pradžiai.

Norint sutaupyti ne tik pinigų, bet ir laiko...

Internetinės parduotuvės praverčia ne tik ieškant įvairių prekių namams ar laisvalaikiui, bet ir ieškant dovanų įvairių švenčių proga. Štai, kad ir namų interjero prekės internetu gali būti puikus dovanų pirkimo karštinės sprendimas. Išsirinkti norimą prekę išties nesudėtinga, kadangi neretai būna pateikiamos ne tik įvairios produkcijos nuotraukos, bet ir įvairios specifikacijos (dydis, spalva ir kiti), leidžiančios susidaryti tikslią nuomonę apie perkamą daiktą. Taip pat apsiperkant internetu nereikia vaikščioti po prekybos sales, stumdytis eilėse ir galiausiai viską grūsti į automobilio bagažinę, arba net gi vežti viešuoju transportu. Kone kiekviena internetinė parduotuvė siūlo pristatyti užsakymą į namus ar biurą. Taigi vos pora kompiuterio pelės mygtuko paspaudimų ir būsimosios dovanos pačios atkeliauja į reikiamą vietą. Ar gali būti patogiau?

Žmonės teigia, kad būtent vaikščiojimas tarp prekybos centrų lentynų sukelia didžiausią nusivylimą. Dairantis po itin platų asortimentą dažnai kyla beviltiškumo jausmas ir sprukti iš parduotuvės norisi kuo greičiau. Taip dažnai įsigyjamos įvairios ne itin praktiškos bei per brangios dovanos. Viskas vien tik dėl apsipirkinėjimo sukeliamo diskomforto. Tokiu atveju apsipirkimas internetu yra puiki alternatyva, taupanti ne tik laiką, bet ir pinigus.

Derėtų prisiminti, kad dovanos vertė išties nieko nereiškia. Dovanų esmė yra parodymas žmogui, jog jis yra svarbus bei atsidėkojimas už buvimą šalia. Tad kartais užtenka tiesiog smulkmenos, kuri vėliau primintų apie dovaną padovanojusį asmenį. Ar tai būtų žvakidė, ar laikrodis – jei dovana pritaikoma pagal žmogaus skonį, ji neabejotinai bus naudojama ir nuolat primins apie ją padovanojusį asmenį. Tame ir slypi dovanų dovanojimo prasmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas