Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prasideda VAROM! festivalis – kas bus ir galėjo būti

VAROM! blaivaus festivalio organizatoriai atskleidžia programą ir dar neišpildytų svajonių užkulisius. Jau šį savaitgalį startuoja ketvirtasis blaivių pramogų mėgėjus pritraukiantis „VAROM! summer fest’16“. Entuziastų grupelė, organizuojanti festivalį džiaugiasi vis tobulėjančiu renginiu ir pristato pilną programą.
avaitgalį startuoja ketvirtasis blaivių pramogų mėgėjus pritraukiantis „VAROM! summer fest’16“
Savaitgalį startuoja ketvirtasis blaivių pramogų mėgėjus pritraukiantis „VAROM! summer fest’16“ / VšĮ Blaivios pramogos nuotr.

Pasak festivalį organizuojančios VŠĮ „Baivios pramogos“ vadovo Simono Dailidės, VAROM! populiarumo priežastis – išgryninta ir gausi programa įvairiaus amžiaus žmonėms. „Po kiekvieno renginio atliekame dalyvių apklausą ir išsiaiškiname pageidavimus bei daugiausiai pasisekimo sulaukusias erdves“, – sako Simonas.

Šių metų festivalyje sukviesta net 15 lektorių, kurie skaitys paskaitas ir ne vieną įkvėps gyvenimo džiaugsmo ar pokyčių. Rokas Žilinskas atskleis viešojo kalbėjimo paslaptis, Ignas Bakėjus skatins daryti gerus darbus, Vaida Pavilionytė pasakos kaip atrasti mitybos balansą, Darius Ražauskas vardins sėkmės ir pinigų dėsnius.

Roko Žilinsko interviu:

VIDEO: Rokas Žilinskas ragina mokytis pramogauti blaiviai

Nuomonės apie blaivias pramogas ir patirtį festivaliuose rengėjai klausė ir žymių muzikantų, pramogų ir sporto įžymybių Andriaus Mamontovo, Igno Bakėjaus, Edgaro Lubio ir kitų.

Edgaro Lubio interviu:

VIDEO: Edgaras Lubys apie blaivias pramogas.

Prieš olimpines žaidynes gamtoje parengti sporto aktyvumai

Mini futbolas, kurio figūromis-žaidejais taps patys dalyviai. Mėgstantiems futbolą, bet nenusiteikusiems nubėgti 10 km paskui kamuolį yra šauni alternatyva – stalo futbolas. Šiam žaidimui nereikia išankstinio pasiruošimo, jis tinkamas tiek vaikinams, tiek merginoms. Žaidimą galima žaisti dviese arba keturiese – po du žaidėjus kiekvienoje komandoje. Azartiškumą kelia tai – jog rungiamasi su tikrais priešininkais, o susiderinimas su kolega, stovinčiu toje pačioje stalo pusėje, ugdo komandinę dvasią.

Paplūdimio tinklinis, badmintonas, rankų lenkimo varžybos – tai tik dalis sporto veiklų, į kurias pasiners prie Pailgio ežero susirinkęs jaunimas, šeimos ir įvairaus amžiaus dalyviai.

Paplūdimio tinklinis, badmintonas, rankų lenkimo varžybos – tai tik dalis sporto veiklų, į kurias pasiners prie Pailgio ežero susirinkęs jaunimas, šeimos ir įvairaus amžiaus dalyviai.

Tris dienas vyksiančiame festivalyje koncertuos Darius Žvirblis, grupės „BASI“, „D’Mask“, „Melted Core“, „Skyders“, „Uprising tree“. Naujiena muzikos gerbėjams – dainuojančios poezijos koncertai ant virš ežero tyvuliuojančia scena tapsiančio pantono su Jonu Bagdonavičiumi, Mykolu Jokubausku, Milda Noreikaite, Ieva Prūsaite ir Juozapu Liaugaudu. Elektroninės muzikos mėgėjai sieks rekordo – ilgiausiai išbūti šokių erdvėje skambant besikeičiantiems DJ pasirodymams.

Festivalio naujienos: Jono kalvė, kurioje galima bus prisiliesti prie kalvystės meno ir išgirsti šio amato ypatumus, tarptautinių kelionių „VOYAGE“ erdvė, literatūrinė vaistinė.

Pasisekę netikėtumai ir ateities idėjos

Organizuojant festivalį ištinka įvairiausių netikėtumų. Pradžioje atrodžiusi neįprasta idėja vėliau gali tapti pasisekimu. „Pavyzdžiui, praėjusiais metais požemyje atrasta patalpa tapo siaubo bunkeriu su įspėjimu „niekas neikite“ buvo populiariausia tarp mažųjų festivalio lankytojų“, – juokais stebėjosi organizatoriai.

Paslaptingumo mėgėjus turėtų pritraukti šių metų naujiena – magijos kambarys „Magija su Roku Bernatoniu" – 13 vietų teatre žiūrovai taps magijos pasirodymo dalimi ir neįmanomus reiškinius patirs iš labai arti. Iliuzionistas bei dviejų Pasaulio Gineso rekordų savininkas pažada priversti nusišypsoti net ir pačius didžiausius skeptikus.

„VAROM! summer fest’16“ rengėjai dar tik svarsto, kaip įgyvendinti naujai užgimusias skersinio zoną, patefono erdvę. „Prisimename smegenų šturmuose gimusias pačias neįprasčiausias idėjas: pavyzdžiui, atsivežti žirafą iš Kauno zologijos sodo, įkurdinti sceną ant ežero, sumaišyti nealkoholinį kokteilį pilną baidarę. Palankių orų nulėmimui pakalbinome sinotpiką Naglį Šuliją, kuris išprognozavo gerus orus šį savaitgalį ir pakvietė į festivalį“, – džiaugiasi netradicinių minčių kupini blaivių pramogų populiarintojai.

Naglio Šulijos festivalio orų prognozė:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvaromparty%2Fvideos%2F1206367636049236%2F&show_text=0&width=560

„VAROM! summer fest’16“ vyks liepos 1-3 d. Vaikai iki 12 m. amžiaus įleidžiami nemokamai, nuolaidos taikomos moksleiviams, studentams. Papildomi mokesčiai už palapinės statymą netaikomi.

Daugiau informacijos – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas