Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prestižiniame Kauno „ENTRY“ klube pasiektas rekordas: pulo turnyre – 102 dalyviai

Kauno centre įsikūręs biliardo klubas „ENTRY“ skaičiuoja jau 14-sius gyvavimo metus. Tai vienintelė tokia vieta Lietuvoje, kurioje dėl nusidėvėjimo teko pakeisti net ir visus biliardo rutulius. Ilgametė veikla išugdė profesionalumą, tad klubo vadovas, penkiskart Lietuvos pulo čempionas Nerijus Paškevičius, savo verslo kūdikį drįsta vadinti vienu iš profesionaliausių biliardo klubų šalyje.
Biliardo klubas „ENTRY“
Biliardo klubas „ENTRY“ / R.Vaizgėlos nuotr.
Temos: 2 Boulingas Biliardas

Kęstučio g. 71-ajame pastate duris 2003 m. atvėręs „ENTRY“ klubas išsidėstęs per du aukštus, kuriuose – 1 snukerio, 1 rusiško biliardo bei 14 pulo stalų. Iš Belgijos atkeliaujantis žaidimui skirtas inventorius nuolat atnaujinamas: kasmet keičiama Lietuvoje pagamintų biliardo stalų gelumbė, restauruojamos lazdos. Pagalvota ir apie kokybiškiausią stalų apšvietimą: žaidėjų patogumui jis – tinkamai sureguliuotas. „Klube galioja aprangos kodo taisyklės: sportiniais kostiumais vilkintys asmenys nėra pageidaujami“, – dar vieną „ENTRY“ privalumą išskyrė N.Paškevičius.

Garsėja ir patiekalais

Per 14 veiklos metų „ENTRY“ pamėgo daugybė verslo atstovų, visuomenės veikėjų bei eilinių kauniečių. Į biliardo klubą jie užsuka ne tik dėl ypatingos atmosferos prie pulo stalų, bet ir dėl gardaus kąsnio. Šioje pramogų oazėje veikia jauki kavinukė, siūlanti gardžius, jau išpopuliarėti tarp klientų spėjusius viščiukų sparnelius. Kadangi „ENTRY“ bendradarbiauja su Kauno „Žalgiriu”, juos kramsnoti pamėgo ir šio klubo krepšininkai.

„Pirmą kartą traškių “ENTRY„ viščiukų sparnelių paragavau 2011 m. Ir dabar, kaskart atvykęs į tarptautinius turnyrus, vis užsisakau jų. Niekur kitur nemačiau biliardo klubo, kuriame veiktų dar ir restoranas“, – stebėjosi „ENTRY“ lankytojas iš Estijos.
Šiame Kauno biliardo klube taip pat siūlomas itin platus išskirtinių alkoholinių gėrimų meniu, kuriame – 30 rūšių viskio, 8 rūšys pilstomo alaus, 10 rūšių romo bei 12 rūšių 100 proc. „Agavos“ tekilos pavadinimų.

Apsilankė Europos pulo čempionas

Siekdamas išlaikyti profesionalumą, „ENTRY“ klubas tapo Lietuvos pulo federacijos vienu iš steigėju, o 2011 m. klube startavo ir Baltijos pulo lyga. Ir nors kasmetinis turnyras vyksta 4-iose šalyse – Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Baltarusijoje – būtent „ENTRY“ imti fiksuoti rekordai. 2014 m. Kauno ture dalyvavo 86 dalyviai, šiemet – net 102. Tad nenuostabu, jog išskirtines „ENTRY“ sąlygas panoro išbandyti ir patys geriausieji. Štai rugsėjo 3-4 d. vykusiame Baltijos pulo lygos III etape dalyvavo ir dabartinis Europos čempionas Vitalijus Patsura iš Ukrainos.

Jauniausiam turnyro dalyviui – estui Karlui Gnadebergui – vos dešimt, vyriausiajam Romui Česnulevičiui – 61-eri. Prie pulo stalų nepabūgo stoti ir 19 moterų.

„Iki 15 m. gyvenau ir maitinausi biliardo klube. Praleisdavau jame po 8 val. Daugeliui atrodo, kad žaisti pulą – lengva, tačiau pabandykite prie stalo išstovėti po 5 val. Turi būti ištvermingas, tad tenka lankyti sporto salę, bėgioti. Svarbu išsikelti tikslą ir daug treniruotis”, – paklaustas, ko reikia, kad taptum Europos pulo čempionu, atsakė 19-metis V.Patsura.

„ENTRY“ įrangą pagyręs ukrainietis į Kauną atvyko pirmą kartą. Ir nors rugsėjo 3-4 d. Kaune vykusį turnyro turą jis pradėjo sklandžiai – 4 partijas iš eilės varžovas net nepriėjo prie stalo, – nugalėtoju netapo.

Triumfavo danas

„ENTRY“ klube šįkart triumfavo Europos jaunių čempionas Andreasas Madsenas iš Danijos. Moterų ir veteranų grupėje nenugalimu pripažintas latvis Genadijus Kaminskij.

„Norint tapti geriausiu, reikia daug praktikos. Važiuoti į turnyrus užsienyje, žaisti prieš geresnius už save“, – prisipažino nuo 8-rių metų biliardo lazdą rankose laikantis 19-metis A.Madsenas.

Į šių metų Baltijos pulo lygos III turo vyrų grupės finalą pateko „ENTRY“ narys Mindaugas Šalkauskas, tačiau geriausiu Lietuvos biliardo žaidėju laikomas ne jis, o 1-ąją reitingo poziciją okupavęs Pijus Labutis, kuris yra sulaukęs apdovanojimo ir iš pačios LR Prezidentės rankų.

N.Paškevičius pasidžiaugė, jog susidomėjimas pulu auga kasmet, ypač jaunimo tarpe. Todėl praėjusią vasarą „ENTRY“ klubas nusprendė surengti vasaros jaunimo stovyklą, kurioje biliardo paslapčių sėmėsi net ir šešiametis berniukas.

„Ne talentas, o užsispyrimas, tikslo siekimas ir sunkus darbas ugdo čempionus“, – pabrėžė daugkartinis Lietuvos pulo čempionas.
„ENTRY“ darbo dienomis dirba nuo 12 iki 24 val., savaitgaliais – nuo 12 iki 02 val. nakties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas